Μηνύσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες από Στουρνάρα για τη Novartis

Μηνύσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες από Στουρνάρα για τη Novartis

Μηνύσεις κατά των προστατευομένων μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση Νovartis υπέβαλε σήμερα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, λίγες ώρες μετά την εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προς όλες τις τράπεζες και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Στουρνάρα και ακόμη 9 πολιτικών προσώπων αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Μάλιστα ο διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος επέλεξε για ακόμη μια φορά να εκδώσει ανακοίνωση μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος για τις νομικές κινήσεις στις οποίες προέβη, κάτι που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις. Η υπόθεση Novartis και η εμπλοκή του κ. Στουρνάρα αφορούν χρονική περίοδο που ο ίδιος κατείχε δημόσιο αξίωμα προτού αναλάβει τη διοίκηση της ΤτΕ. Ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά την κεντρική τράπεζα για ένα προσωπικό του θέμα και την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος επίσης υπέβαλε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ΄ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, αίτηση-αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτα φορά που ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποιεί επανειλημμένα την ΤτΕ για υποθέσεις που αφορούν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter