MotoGP 2018 Gran Premio di San Marino 13ος αγώνας

MotoGP 2018 Gran Premio di San Marino 13ος αγώνας

Ο Μαρκ Μάρκεθ ισοφαρίζει στο Misano το ρεκόρ των 112 τερματισμών στο podium του Μάικ Χέιλγουντ . Ο αναβάτης της Repsol Honda τερμάτισε δεύτερος στο Grand Prix του Αγίου Μαρίνου και ανέβηκε για δέκατη φορά στο βάθρο μέσα στη φετινή χρονιά.

Μία δεύτερη θέση (πίσω από τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο) ήταν αρκετή για τον Μαρκ Μάρκεθ για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του θρυλικού Μάικ (The bike) Χέιλγουντ και να γίνει ο έβδομος στην κατάταξη των αναβατών με τα περισσότερους τερματισμούς στο podium σε όλες τις κατηγορίες, ενώ αύξησε και τη διαφορά του στη βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP στους 67 βαθμούς από το δεύτερο, που ήταν ο νικητής του αγώνα, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Παράλληλα, η Honda προηγείται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και η Repsol Honda Team στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων.

Εκκινώντας από την 11η θέση ο Ντάνι Πεντρόζα τερμάτισε στην έκτη θέση, δίνοντας στην ομάδα ένα θετικό αποτέλεσμα για τον ίδιο αν και όχι εκείνο που θα ήθελε.

Μαρκ Μάρκεθ

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο επειδή ξέραμε ότι σ’ αυτήν την πίστα οι Ducati θα ήταν πολύ γρήγορες και πράγματι ήταν. Είχαν κάνει δοκιμές εδώ ενώ εμείς όχι, όμως παλέψαμε σκληρά και πλησιάσαμε πολύ. Έκανα καλή εκκίνηση και στη συνέχεια χρειάστηκα χρόνο για να φέρω τα ελαστικά στη σωστή θερμοκρασία. Μείωσα τη διαφορά από τους μπροστινούς αναβάτες, όμως όταν είδα ότι ο «Ντόβι» ήταν τόσο δυνατός σήμερα, έθεσα ως στόχο τη δεύτερη θέση. Ήμουν πίσω από το Λορένθο αλλά ήταν ταχύτερος από μένα. Συνέχιζα να πιέζω και να πιέζω για να δω αν θα μπορούσα να κάνω μια κίνηση στον τελευταίο γύρο και τότε έπεσε. Πήραμε τη δεύτερη θέση που σημαίνει ότι φεύγουμε από εδώ με διαφορά 67 βαθμών στο Πρωτάθλημα, η οποία είναι πολύ σημαντική. Είμαι χαρούμενος, αισθάνομαι άνετα στη μοτοσυκλέτα και είμαι έτοιμος για την Aragon, μία πίστα που μου αρέσει πάρα πολύ».

Ντάνι Πεντρόζα

«Η σημερινή έκτη θέση ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα όλου του Σαββατοκύριακου και πρέπει να πάρουμε τα θετικά από αυτό, όμως αυτό δεν αρκεί μια και απέχουμε από εκεί που θέλουμε να είμαστε. Προσπάθησα να κολλήσω πίσω από τον Βινιάλες και να πλησιάσω τον Ρίνς αλλά δεν μπόρεσα. Χρειάζεται να δουλέψουμε στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας ώστε να πλησιάσουμε το ρυθμό των πρώτων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter