Παρέμβαση Κοντονή για το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας»

Παρέμβαση Κοντονή για το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας»

Την οργή της κυβέρνησης έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας», το οποίο σχολίαζε με ακραίο και προσβλητικό τρόπο την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέστειλε το εν λόγω πρωτοσέλιδο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εφημερίδα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Ψηφίστηκε ο νομός έκτρωμα από 148 “ανώμαλους” “ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ‘’ΑΔΕΛΦΗ’’». Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το δημοσίευμα κατέθεσε και ο δικηγόρος Άγης Τάτσης. Ο ενάγων υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως το επίμαχο πρωτοσέλιδο προτρέπει στην διάπραξη εγκλημάτων κατά ομοφυλοφίλων. 

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter