Πλήρης άρση της απαγόρευσης κολύμβησης στον Σαρωνικό

Πλήρης άρση της απαγόρευσης κολύμβησης στον Σαρωνικό

Αίρεται ολοκληρωτικά η απαγόρευση κολύμβησης για όλες τις θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής που είχαν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα που δημιούργησε το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2».

Την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ήρε την απαγόρευση κολύμβησης στις ακτές της Σαλαμίνας (όρμος Λιμνιώνα, Σελήνια, Ακτή Θεμιστοκλέους), που αποτελούσαν τις τελευταίες παραλίες στις οποίες ίσχυε η απαγόρευση κολύμβησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Ναυτιλίας, «με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται και τυπικά η κοινή προσπάθεια των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υγείας, Περιφέρειας Αττικής, Υπηρεσιών των αρμόδιων Δήμων, στελεχών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., εταιρειών απορρύπανσης και ομάδων εθελοντών, για την πλήρη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος και την ομαλή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που είχαν επηρεαστεί από τη θαλάσσια ρύπανση λόγω του ναυαγίου».

Η πλήρης άρση της απαγόρευσης κολύμβησης στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και τη Σαλαμίνα έρχεται σχεδόν ακριβώς 7 μήνες μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2», το οποίο βυθίστηκε ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Πειραιά σκορπίζοντας περισσότερους από 2.500 τόνους πετρελαιοειδών στον Σαρωνικό.

Η πετρελαιοκηλίδα αρχικά έπληξε τις ακτές της Σαλαμίνας ενώ στη συνέχεια έφτασε στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, μέχρι και τη Γλυφάδα, προξενώντας μία πρωτοφανή οικολογική καταστροφή. Ναυτεργατικά σωματεία, με πρώτη τη ΠΕΝΕΝ, είχαν καταγγείλει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το δεξαμενόπλοιο, κάνοντας λόγο για μπαλώματα στο μηχανοστάσιο. Έπλεε δε με παράταση του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter