Συναντήσεις, εκ νέου, της διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής των θεσμών

Συναντήσεις, εκ νέου, της διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής των θεσμών

Ξεκινούν το απόγευμα, εκ νέου, οι διαπραγματεύσεις ομάδας της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, με θέμα τα ενεργειακά. Θα ακολουθήσουν, στις 7 το απόγευμα συναντήσεις με αντικείμενο την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων).

Οι συναντήσεις γίνονται μία μέρα μετά την επιβεβαίωση από τη Eurostat των στοιχείων που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΕΛΣΤΑΤ για το 2016, σύμφωνα με τα οποία το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 ξεπέρασε κάθε προσδοκία και διαμορφώθηκε στο 3,9%.

Κοινοτικές πηγές εμφανίζονται αισιόδοξες ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων θα τελειώσει με την επίτευξη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), επισημαίνοντας πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις έως το τέλος της εβδομάδας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύνταξη του σχετικού πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 14- 15 Μαΐου, προκειμένου, στο Eurogroup στις 22 Μαΐου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία τουλάχιστον με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών, καθώς αναμένεται να αποσαφηνιστεί η στάση του ΔΝΤ.

Αισιόδοξος ο Μοσκοβισί

Βέβαιος για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας, σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εμφανίστηκε εξάλλου την Κυριακή ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, μετά από τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Ουάσιγκτον.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για θετικές συνομιλίες για την Ελλάδα, στο περιθώριο των εργασιών της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία είναι εφικτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter