Τάκης Θεοδωρόπουλος: Η επίθεση της γιγαντιαίας κουπ

Τάκης Θεοδωρόπουλος: Η επίθεση της γιγαντιαίας κουπ

Και αν στο επίπεδο των ιδεών θεωρούμε τον αρθρογράφο-συγγραφέα παράδοξο, σε εκείνο της κομμωτικής τον αντιμετωπίζουμε σαν στιλιστικό έγκλημα. Ή το αντίστροφο;

Αποσπάσματα από τη χαυνωτική αρθρογραφία του Τάκη Θεοδωρόπουλου και κρίσεις και επικρίσεις από το κοινό του, την κυρα-Πίτσα Κίτσα και κλασικούς του μαρξισμού.

=====1ο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ====

Η καμένη ανάρτηση του κυρ-Τάκη

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι ο ναρκισσισμός της. Σου προσφέρει την υπεροχή μιας Μεγάλης Ιδέας, η οποία, όσες φορές κι αν ακυρωθεί από την ιστορική πραγματικότητα, δεν χάνει το μεγαλείο της. Ναι μεν απέτυχε στη Σοβιετία λόγω Στάλιν, ναι μεν απέτυχε στην Κίνα λόγω Μάο, ναι μεν απέτυχε στην Κούβα, στην Ανατολική Γερμανία ή στη Ρουμανία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιδέα δεν είναι Μεγάλη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξατε στους κλασικούς. Οσο για την κρίση, ε αυτή προσέδιδε ρεαλισμό στην ουτοπία.

Το καμένο σχόλιο κάτω από την καμένη ανάρτηση του κυρ-Τάκη:

(Paradopistos)

Κυρ Τάκη, δεν διευκρίνισες το σημαντικότερο: ο Παπάς στο Παρίσι που ήτο τροτσκιστής, ήταν Ελληνας ή Γάλλος, ορθόδοξος ή ρωμαιοκαθολικός; Γιατί το κρύβεις αυτό; Γιατί προσπαθείς να θάψεις το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ορθοδοξία και μπολσεβικισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία;

Το καμένο σχόλιο για την καμένη κουπ του κυρ-Τάκη από την κυρα-Κίτσα Πίτσα, συνοικιακή κομμώτρια:

Θα σου μιλήσω με κάθε ειλικρίνεια: αυτό δεν είναι μαλλί, είναι η επίθεση της γιγαντιαίας καούκας στο κεφάλι σου. Και επειδή θα συνεχίσω να σου μιλώ με ειλικρίνεια, θα σου πω να σταματήσεις να πηγαίνεις στον Στάλιν και τον Μάο για λούσιμο/κούρεμα/χτένισμα: σου καίνε την περμανάντ. Ηταν και στη χώρα τους αυτοί κομμωτές ή έμαθαν στου Ελληνα κασίδη το κεφάλι; Και να σου πω και κάτι; Εσύ είσαι καλής οικογενείας –χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει – θέλει;–, τι πας και μπλέκεις με μετανάστες που ήρθαν από τ’ άγραφα του κόσμου; Αμ, άσε και τ’ άλλο: λέω αν αυτοί οι Στάλιν και Μάο (μα πού πας και μπλέκεις;) είναι κομμουνιστές και σε κολλήσουν κάνα κομμουνισμό πώς θα ξεμπλέξεις;

Στάλιν

Τάκη, η καούκα σου θα σφουγγαρίζει γκουλάγκ στην Καμτσάτκα.

=====2ο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ====

Η καμένη ανάρτηση του κυρ-Τάκη

Τι σας έρχεται στον νου όταν μαθαίνετε ότι ο Γιώργος Νταλάρας θα τραγουδήσει στο φεστιβάλ της ΚΝΕ; Εννοώ εκτός από την έκπληξη, τη δικαιολογημένη, που αισθάνεσαι όταν μαθαίνεις ότι ο ωραίος αυτός θεσμός του ελληνικού φθινοπώρου ζει όχι μόνον στις καρδιές μας, αλλά και στο Πάρκο Τρίτση. Προσωπικά, μου ήρθε μια διάθεση συννεφιάς. Πώς είναι όταν, ενώ ορέγεσαι φιλέτο ταρτάρ με τηγανητές πατάτες, διαπιστώνεις πως οι οικοδεσπότες είναι ορκισμένοι χορτοφάγοι και τρελαίνονται για ταμπουλέ; […] Διότι το ζήτημα με όλους αυτούς, και τον Νταλάρα και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τα «πάγωσε η τσιμινιέρα» και το προλεταριάτο και τα σφυροδρέπανα, δεν είναι πολιτικό. Είναι ψυχολογικό. Είναι αυτό το αίσθημα της βαριάς ακινησίας που ρουφάει τους χυμούς της ζωής για να συντηρηθεί. […] Το ΚΚΕ μπορεί να μη συμμετέχει στις πολιτικές εξελίξεις, ο βυζαντινισμός του μπορεί να μην αντέχει στη δοκιμασία της ζωής, όμως η άθεη θεοκρατία του έχει έναν ρόλο που ξεπερνάει κατά πολύ τα εκλογικά του ποσοστά. […] Η Αριστερά είναι συνήθεια, σαν το φεστιβάλ της ΚΝΕ ή τη φωνή του Νταλάρα. Δεν εγγυώμαι ότι δεν θα πεθάνουμε από πλήξη.

Η πιο καμένη διαφήμιση που συνοδεύει τα σχόλια της καμένης ανάρτησης του κυρ-Τάκη

ΚΡΥΦΗ ΑΠΕΙΛΗ: ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ! Γεια σας, το όνομα μου είναι Μαρία και είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Πριν τρία χρόνια ο άντρας μου έγινε θύμα μιας φαινομενικά ακίνδυνης ασθένειας γνωστής ως μύκητες νυχιών!

Το καμένο σχόλιο για την καμένη κουπ του κυρ-Τάκη από την κυρα-Κίτσα Πίτσα, συνοικιακή κομμώτρια:

Ξέρεις πόσο ειλικρινής είμαι μαζί σου – κι αν δεν σου λέω την πάσα αλήθεια να πέσει το στεφάνι μου που ’χω κρεμασμένο δίπλα στον Αϊ-Χαραλάμπη. Να προσέχεις τι τρως. Με αυτούς που έχεις μπλέξει θα ξεχάσεις τον ταραμά και θα παραγγέλνεις ταράμπουλο και δεν θα σου αρέσει γιατί σ’ εσένα στην πραγματικότητα αρέσει το ταρατατά. Και τελικά δεν θα πεθάνεις από πλήξη, αλλά από τροφική δηλητηρίαση. Εγώ σου τα ξανάπα: να προσέχεις τις παρέες σου και την περμανάντ σου. Τι θες και μπλέκεις με τους Νταλάρες και τους Παπακωνσταντίνου; Και με τις “τζιμινιέρες” που πάγωσαν – σάμπως εσύ θα τις ξεπαγώσεις; Ασε μην πας για ξύρισμα σε κανέναν από αυτούς με τις “τζιμινιέρες” και σου κάνει κόντρα με κάνα κονσερβοκούτι. Και τότε δεν θα προλάβεις να φύγεις ούτε από πλήξη ούτε από τροφική δηλητηρίαση. Πίστεψέ με, κυρ-Τάκη, γιατί εμένα που με βλέπεις έχω διαβάσει “Τη μαύρη βίβλο του ΕΑΜ”. Το ΕΑΜ δεν ξέρω τι είναι, αλλά το κονσερβοκούτι ξέρω ότι κόβει βαθιά.

Μαρξ

Θεοδωρόπουλοι όλων των εφημερίδων, κουρευτείτε, δεν έχετε να χάσετε παρά τον θάμνο στο κεφάλι σας

=====3ο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ====

Η καμένη ανάρτηση του κυρ-Τάκη

Αχ αυτή η Οκτωβριανή Επανάσταση. Εκατό χρόνια γιορτάζει σήμερα η αλήστου μνήμης και τη θυμούνται ακόμη. Τι λέω, τη θυμούνται; Τη νοσταλγούν. Η πρώτη κομμουνιστική επανάσταση της Ιστορίας. «Στην πραγματικότητα, ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που πέρασε απαρατήρητο στην πλειοψηφία των κατοίκων της Πετρούπολης», γράφει ο ιστορικός Orlando Figes. Και ακολούθησαν κι άλλα, κι άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπω στη «Μαύρη βίβλο του κομμουνισμού». Ο μύθος υπήρξε τόσο ανθεκτικός που στοίχισε περισσότερες ζωές από όσες ο Β΄ Παγκόσμιος. Η απομυθοποίησή του υπήρξε μακρά και επίπονη. Οφείλουμε να αναρωτηθούμε στα σοβαρά για τους λόγους της αντοχής του μύθου. Πώς είναι δυνατόν να επηρέασε σχεδόν όλες τις γενιές του εικοστού αιώνα, με τελευταία τη δική μου; Hταν η αδίστακτη περιφρόνηση της ανθρώπινης συνθήκης στο όνομα κάποιου φαντασιακού προορισμού της Ιστορίας; Μπορεί. Η ολοκληρωτική σκέψη γοητεύει διότι δεν έχει δισταγμούς. Oπως οι χρήσιμοι ή άχρηστοι ηλίθιοι που ακόμη κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Το καμένο, ουφοχουντόπληκτο σχόλιο κάτω από την καμένη ανάρτηση του κυρ-Τάκη

(Ραδάμανθυς)

A εγώ δεν την πάτησα, Τάκη. Φρόντισε η μητέρα από τα επτά μου, δείχνοντας πέντε έξι σφαγείς του ΔΣΕ που επιβίωναν επί χούντας στην καρδιά του συστήματος ως χαφιέδες των μπάτσων με ανταμοιβή ΔΧ άδεια τρίκυκλης μοτοσικλέτας (που αργότερα έγινε ταξί του Λυμπεροπούλου) να μου δείξει ποιος είναι ο κουκουές. Οταν άρχισα να διαβάζω αγγλικά βιβλία από την απαγορευμένη προς μετάφραση λίστα της ελληνικής ψοφοαριστεράς (όπως Κέσλερ και Σολζενίτσιν), ήξερα τι κρύβεται πίσω από τον κνίτη της Πανσπουδαστικής και όταν ταξίδεψα κατάλαβα πόσο καραγκιόζης ήταν ο Φλωράκης και η πιτσιρικαρία των κομσομόλων στιλ Παφίλη. Είχα ξυπνήσει ώστε να χλευάζω τον Σαρτρ και τον Ρίτσο και να αποστρέφομαι τις γκόμενες που τους διάβαζαν. Προτιμούσα τις καπιταλίστριες. Ηταν ξυρισμένες και μύριζαν καλύτερα. Εσύ, Τάκη, πήρες αρχικά τον στραβό δρόμο. Αλλά έπαθες κι έμαθες.

Το καμένο σχόλιο για την καμένη κουπ του κυρ-Τάκη από την κυρα-Κίτσα Πίτσα, συνοικιακή κομμώτρια

Αχου το! Ολο διάβασμα και διάβασμα και έχεις εγκαταλείψει την κουπ σου. Ολο για κάτι “Μαύρους βίβλους” μου τσαμπουνάς και για τα εκατό χρόνια από αυτό που γίνηκε κάπου. Και τι σε νοιάζει, κυρ-Τάκη μου, τι γίνηκε πριν από εκατό χρόνια. Ζούσες; Μάλλον δεν ζούσες – εντάξει, δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Αλλά βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι έχεις να λουστείς κάνα διβδόμαδο και έχεις γεμίσει τις σελίδες της “Μαύρης βίβλου” με τόση πιτυρίδα που στο τέλος θα τήνε πούνε άσπρη τη βίβλο που διαβάζεις. Σατανιστικό μου ακούγεται αυτό το βιβλίο. Εχει γούστο τώρα να έχεις μπλέξει και με τους υπηρέτες του Εξαποδώ. Για όλα σε έχω ικανό με τα μαλλιά που κουβανάς. Τίναξέ τα δυνατά για να λευτερωθούν λιγουλάκι και τα μυαλά σου.

Λένιν

Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον Τάκη με την άπλυτη κουπ να τρέμεις.

=====4ο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ====

Η καμένη ανάρτηση του κυρ-Τάκη

Αλήθεια τι το θέλουν το Ελληνικό; Να το κάνουν δημόσιο πάρκο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος; Γιατί δεν φροντίζουν την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού στα κτίρια του Πολυτεχνείου; Μα αυτά δεν κινδυνεύουν. Τα έχουν καταλάβει οι υγιείς δυνάμεις του Εθνους, οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων. Διότι αν δεν έχετε ήδη αντιληφθεί ότι η Ελλάς γράφει το έπος της νέας Εθνικής Αντίστασης δεν αντελήφθητε γρυ. «Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους». Το δημόσιο, παρά τις μειώσεις μισθών, κρατά τις θέσεις του. Οσο μπορεί να ρίχνει φόρους με τους γκράδες του, τίποτε δεν έχει χαθεί για το Εθνος. Κάποια στιγμή θα πάρουν και οι μπαχαλάκηδες σύνταξη ως αντιστασιακοί. Μαζί με τους αρχαιολόγους.

Το λιτό και απέριττο σχόλιο που δεν κάηκε κάτω από την καμένη ανάρτηση του κυρ-Τάκη

(Κατερίνα)

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

Το καμένο σχόλιο για την καμένη κουπ του κυρ-Τάκη από την κυρα-Κίτσα Πίτσα, συνοικιακή κομμώτρια

Αχου το! Ποιους μπαχαλάκηδες, εγώ έχω να σου πω κάτι για τους πιστολάκηδες. Μια ώρα πιστολάκι τη μέρα θέλει αυτή η φράντζα για να σταθεί κυρ-Τάκη μου, μη μου λες εμένα τώρα ότι είναι φυσικό σου. Δηλαδή και χοντρή τρίχα να έχεις (με το συμπάθιο), που έχεις, πώς να ισιώσει, μάνα μου; Κι άντε να ισιώσει τράβα τράβα, άμα όμως τήνε θες και αναφούφουλη, θες να την ψήσεις και μετά να την κρεπάρεις. Και για τις μειώσεις των μισθών που λες, άσε τα ψόφια κι άσε και κάνα πουρμπουάρ φεύγοντας, γιατί όλο κρίση κρίση λες και την κάνεις με ελαφρά. Σ’ το λέω, κυρ-Τάκη, αν δεν αφήσεις τίποτε σήμερα, την άλλη φορά θα σε βρουν οι δικοί σου με ανταύγεια στο χρώμα της αντίστασης.

Τρότσκι

Απ’ όλα τα απροσδόκητα γεγονότα το πιο απρόσμενο είναι να γίνεις Τάκης Θεοδωρόπουλος στα γεράματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter