“Τρίποντος” Ολυμπιακός, άλωσε το “Νίκος Γκάλης”

“Τρίποντος” Ολυμπιακός, άλωσε το “Νίκος Γκάλης”

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0 κόντρα στον Άρη

Μπαράζ τριπόντων εξαπέλυσε ο Ολυμπιακός, με θύμα τον Άρη, έξι μέρες πριν από το ευρωπαϊκό του ραντεβού με την ΤΣΣΚΑ στα ημιτελικά της Εuroleague. Oι πρωταθλητές Ελλάδας μέτρησαν 16/34 σουτ από τα 6 μ. 25 εκ. και άλωσαν το “Νίκος Γκάλης”, με σκορ 84-77 (ημίχρονο 41-43).

Ο φορμαρισμένος Κώστας Παπανικολάου ήταν ο πιο ζεστός από τους ζεστούς και πέτυχε 21 ποντους και 5/7 τρίποντα. Ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε 19 με 3/6 αλλά και 8 ασίστ, ενώ ο Ντόμινικ Ουότερς έβαλε 9 με 3/ 4 απέναντι στην ομάδα όπου αγωνίστηκε πέρυσι και ο Γιώργος Πρίντεζης 10 με 2/2. Ο Κεμ Μπιρτς είχε 11 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από τον Άρη, διακρίθηκαν οι Ντραγκίσεβιτς (16π.), Κάμινγκς (14π.), Σκοτ (11π.), Ζάρας (10π.).

Ο Ολυμπιακός έχανε με 44-33 στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, αλλά απάντησε με σερί 19-2 και κράτηςε αποστάσεις ως το τέλος, αν και ο Άρης μείωσε σε 76-82 λίγο πριν το φινάλεμε τη βοήθεια των ένθερμων οπαδών που γέμισαν το Παλέ..

O Ολυμπιακός χρειάζεται άλλη μία νίκη για να προκριθεί στους τελικούς της Α1, αλλά ο τρίτος αγώνας με τον ΄Αρη, θα διεξαχθεί (στο Φάληρο) μετά το φάιναλ-φορ, την Πέμπτη 25 Μαϊου.

Το απόγευμα της Κυριακής, θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά στο ΟΑΚΑ οι «ομόσταυλοι» ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, με τυπικά γηπεδούχο την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» προηγούνται με 1-0 και θα φιλοξενήσουν το τρίτο ματς, την ερχόμενη Πέμπτη. Η ημιτελική σειρά κρίνεται στις 3 νίκες.

Στο αυριανό Documento μπορείτε να διαβάσετε μεγάλη συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη εν όψει του φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter