Για τον Μητσοτάκη και ο Μπάιντεν είναι «κομμουνιστής»;

Για τον Μητσοτάκη και ο Μπάιντεν είναι «κομμουνιστής»;

Δεν είναι πολύς καιρός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ειρωνευόταν τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όταν εκείνος για μία ακόμη φορά πρότεινε απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων ώστε να παράγονται και από άλλες φαρμακοβιομηχανίες με κύριο στόχο την άμεση διάθεση και τη δημιουργία της ανοσίας της αγέλης προς όφελος της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής συνοχής και βέβαια της οικονομίας.

Τότε μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης  –μιλώντας στη βουλή- όχι μόνο χρησιμοποίησε ειρωνικό τόνο αλλά κούνησε και στους βουλευτές του το σημαιάκι του νεοφιλελευθερισμού λέγοντας πως πάλι καλά που ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρότεινε την κρατικοποίηση των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που παράγουν το εμβόλιο.

«Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα και πυροτεχνήματα. Είτε δηλώνουν άγνοια για τα διεθνή δεδομένα, είτε αφέλεια, είτε σκόπιμη παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Κάποιοι μετά τα λεφτόδεντρα ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα», είχε πει μεταξύ άλλων για να προσθέσει:
«Πάλι καλά που δεν ζητήσατε να κρατικοποιηθούν Pfizer και AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Στο λαϊκισμό και στη φτηνή αυτή κατανάλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντέδρασαν οι παρευρισκόμενοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γιατί μάλλον το θεώρησαν «τάπωμα» στις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, σοσιαλιστικού χρώματος, μην σας πούμε και… κομμουνιστικού.

Βέβαια το γεγονός πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός μήνες πριν (δεύτερο βίντεο) είχε προτείνει κάτι ανάλογο, δεν είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού ο κόσμος ξεχνά, ενδεχομένως και οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν βάλει κόκκινες γραμμές που είναι εν γνώσει του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πραγματικότητα ωστόσο έρχεται και όχι απλά να διαψεύσει τον πρωθυπουργό, αλλά θέτει το πρόβλημα στη σωστή διάσταση: Δεν προέχει το συμφέρον των εταιρειών ούτε το πρόσημο μιας πολιτικής, αλλά η υγεία των πολιτών και η δημόσια οικονομία (κάτι που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεχάσει…).

Τώρα η ίδια η κυβέρνηση Μπάιντεν διά του πλέον επίσημου στόματος δηλώνει πως αναζητούνται τρόποι απελευθέρωσης της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Αυτά δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Κάθριν Τάι. Η είδηση εννοείται πως δημοσιεύθηκε σε όλα τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωση.

Μια κίνηση που πιέζει τις φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγής των εμβολίων σε μια προσπάθεια μάλιστα εξουδετέρωσης των επιχειρηματικών παιχνιδιών με έπαθλο δισεκατομμύρια.

«Οι καιροί είναι εξαιρετικά κρίσιμοι και απαιτούνται δραστικά μέτρα», σχολίασε χαρακτηριστικά η Κάθριν Τάι, σημειώνοντας επίσης ότι: «Οι περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα», υπογραμμίζοντας μεν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «πιστεύει ακράδαντα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας», ωστόσο παράλληλα υποστηρίζει την άρση της προστασίας αυτής ελέω πανδημίας.

Σύμφωνα με την υπουργό Εμπορίων των ΗΠΑ, έχει δρομολογηθεί η έναρξη διαπραγματεύσεων με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να αλλάξει προσωρινά η νομοθεσία που αφορά την πνευματική ιδιοκτησία.

Άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ειρωνευόταν τώρα τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ; Θα του κουνούσε τη σημαία του νεοφιλελευθερισμού ή θα γέλαγε μπροστά του υπαινισσόμενος αριστερή και σοσιαλιστική λογική;

Χειροκροτούν ακόμα οι νεοδημοκράτες βουλευτές στα άσφαιρα και γελοία επιχειρήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη;

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter