Νέα πτώση 20% για τη μετοχή της Πειραιώς – Δεν «έφαγαν» οι μικρομέτοχοι το «τυράκι» της διοίκησης

Νέα πτώση 20% για τη μετοχή της Πειραιώς – Δεν «έφαγαν» οι μικρομέτοχοι το «τυράκι» της διοίκησης

Συνεχίστηκε και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η κατακόρυφη πτώση της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, παρά την προσπάθεια της διοίκησης να δελεάσει τους μικρομετόχους να κρατήσουν τα χαρτιά τους, ανακοινώνοντας μια αλλαγή στους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσει μέσα στον Απρίλιο.

Η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε σήμερα στο 0.42 που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό, καταγράφοντας πτώση 20.06%, με μεγάλο όγκο συναλλαγών της τάξης των 33.5 εκατ. τεμαχίων και ήταν η μετοχή που με διαφορά έναντι όλων των υπολοίπων έκανε τις περισσότερες πράξεις στη συνεδρίαση. Πλέον η πτώση της μετοχής της Πειραιώς μέσα σε τέσσερις μέρες έχει αγγίξει το 54.4%.

Η συνέχιση της πτώσης της μετοχής της Πειραιώς και σήμερα Δευτέρα, με απώλειες της τάξης του 20%, ίδιες δηλαδή με τις απώλειες των συνεδριάσεων της Πέμπτης και της Παρασκευής, δείχνει πως η προσπάθεια της διοίκησης της Πειραιώς να «χρυσώσει» το χάπι της απαξίωσης των υφιστάμενων μετοχών της που θα οδηγήσουν σε εκμηδενισμό των χρημάτων των μικρομετόχων, δεν έπεισε ούτε στο ελάχιστο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με non paper που έστειλε στα οικονομικά media το απόγευμα της Παρασκευής η Πειραιώς, το ΔΣ της τράπεζας θα εξετάσει τη προνομιακή συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων στην αύξηση κεφαλαίου, πραγματοποιώντας δημόσια προσφορά για το 10% των νέων μετοχών μόνο στην Ελλάδα και αποκλειστικά για τους έλληνες επενδυτές στην οποία προτεραιότητα θα έχουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι.

Στόχος της αναγγελίας αυτής της Πειραιώς ήταν να πείσει τους μικρομετόχους να κρατήσουν τα χαρτιά τους προκειμένου να ανακόψει την πτώση της μετοχής, αλλά από τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, φάνηκε ότι κανείς δεν πείστηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter