Νέα πτώση 20% για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, μετά το «πράσινο φως» για ΑΜΚ

Νέα πτώση 20% για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, μετά το «πράσινο φως» για ΑΜΚ

Πήρε ξανά την μεγάλη κατρακύλα την Πέμπτη 8 Απριλίου η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, την επαύριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων που έδωσε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα «συντρίψει» τους υφιστάμενους μετόχους, Δημόσιο και έλληνες μικρομετόχους, οδηγώντας σε dilution, δηλαδή απώλεια αξίας 94% της συμμετοχής τους, προς όφελος εκείνων που θα εισέλθουν στην ΑΜΚ και θα πάρουν μια ολόκληρη τράπεζα έναντι 1 εκατ. ευρώ.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της διοίκησης και τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, ξεκίνησε σήμερα από το πρωί νέος γύρος έντονων ρευστοποιήσεων στην μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, που άνοιξε με πτώση 26,2% η οποία σταδιακά περιορίστηκε στο 20%. Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης η μετοχή κινούνταν κοντά στα 0.28 ευρώ, το οποίο αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό. Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ΑΜΚ η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έχει χάσει περίπου το 70% της αξίας της.

Η πτώση της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς ενδέχεται να έχει συνέχεια μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς κάθε βήμα που γίνεται προς την υλοποίηση της ΑΜΚ, οδηγεί σε καταγραφή στο ταμπλό της απαξίωσης των υφιστάμενων μετοχών της Πειραιώς που κατέχουν το ΤΧΣ και οι μικρομέτοχοι.

Για το λόγο αυτό η πτώση ίσως συνεχιστεί μέχρι η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής να πλησιάσει την τιμή της υφιστάμενης μετοχής της Πειραιώς που θα αντιστοιχεί σε ονομαστική αξία 1 ευρώ μετά το reverse split και τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου και στην οποία θα γίνει η ΑΜΚ, η οποία υπολογίζεται μόλις στα 0.06 ευρώ. Άρα η πτώση ίσως συνεχιστεί μέχρι τη ζώνη του 0.1 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter