Νέος «συναγερμός» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Στο «κόκκινο» μέχρι 31 Μαΐου το Τόκιο

Νέος «συναγερμός» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Στο «κόκκινο» μέχρι 31 Μαΐου το Τόκιο

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα παραμείνει επίσημα σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» το Τόκιο, λόγω της πανδημίας. Η παράταση του συναγερμού δημιουργεί νέους φόβους για ματαίωση (ή νέα αναβολή) των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, αφού η Φλόγα έχει προγραμματιστεί να ανάψει στις 23 Ιουλίου.

Το μέτρο της «σύντομης αλλά ισχυρής» καραντίνας που επιβλήθηκε από τις 25 Απριλίου μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δεν φαίνεται να φέρνει αποτέλεσμα και μάλιστα πιστεύεται ότι η έξαρση θα ξεπεράσει σε δείκτες το τρίτο κύμα, του περασμένου Ιανουαρίου. Οι μεταλλάξεις του ιού κατεβάζουν όλο και χαμηλότερα τον μέσο όρο ηλικίας των προσβεβλημένων πολιτών.

Χθες ανακοινώθηκαν 591 νέα κρούσματα στο Τόκιο. Οι νεκροί σε ολόκληρη την Ιαπωνία φτάνουν τους 10.500 από την αρχή της πανδημίας, αλλά στο πρόγραμμα εμβολιασμού παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις. Μόλις 1% των πολιτών έχει εμβολιαστεί.

Η κατάσταση συναγερμού αφορά ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο, ενώ υπάρχουν σκέψεις να επεκταθεί στις περιφέρειες της Οσάκα, του Κιότο και του Χιόγκο, στις οποίες κατοικεί συνολικά το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ιαπωνίας.

Οι αποφάσεις σχετικά με την παρουσία φιλάθλων στις Ολυμπιακές κερκίδες εκκρεμούν, ενώ έχει ήδη απαγορευτεί η άφιξη αλλοδαπών επισκεπτών για τους Αγώνες. Τα εισιτήρια που είχαν προπωληθεί σε ξένες αγορές εξαργυρώθηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter