Στραγγάλισμα

Στραγγάλισμα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την τελική επίθεση στους μικρομεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες προετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή θα πραγματοποιηθεί με το περίφημο σχέδιο Πισσαρίδη, συνεπικουρούμενη από τα κονδύλια του περίφημου Ταμείου Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς των «σοφών» του Κυριάκου, από τα χρήματα τα οποία θα λάβει η Ελλάδα πάνω από το 90% θα δοθεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους και χρηματοδότες, ενώ για τους μικρομεσαίους θα απομείνουν ψίχουλα.

Ουσιαστικά δηλαδή εξοφλούνται τα γραμμάτια του Μαξίμου στον ΣΕΒ. Το στραγγάλισμα του 90% της ελληνικής κοινωνίας είναι απόλυτο. Με το λουκέτο στους μικρομεσαίους, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, η ανεργία θα εκτοξευτεί σε πρωτοφανή για την Ελλάδα επίπεδα. Οι μισθοί με τη βοήθεια του άθλιου νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά θα πέσουν κατακόρυφα και το παραμύθι της ανάπτυξης που διαλαλούν ο Μητσοτάκης και η παρέα του θα διαψευστεί με θόρυβο. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Η κυβέρνηση του «ανέμελου» αδιαφορεί για την παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το ξεπούλημα όσων δημόσιων ασημικών έχουν απομείνει σε εξευτελιστικές τιμές για να ικανοποιήσει τη βουλιμία των χρηματοδοτών της. Οι Ελληνες πολίτες μετά την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας με τα πολλαπλά τραύματα σε οικονομία και κοινωνία νιώθουν να έρχεται ένα σκληρό, πολύ σκληρό φθινόπωρο, τέτοιο που οι περισσότεροι δεν έχουν ξαναζήσει.

Η αντίδραση στον απόλυτο στραγγαλισμό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι όσο ποτέ αναγκαία. Η απεργία και οι κινητοποιήσεις της 6ης Μαΐου θα είναι ενδεικτικές για το τι θα ακολουθήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter