Aγρίνιο: Για εγκληματική οργάνωση διώκονται παθολόγος και νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας – Έκαναν παράνομες συνταγογραφήσεις

Aγρίνιο: Για εγκληματική οργάνωση διώκονται παθολόγος και νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας – Έκαναν παράνομες συνταγογραφήσεις

Ένας 58χρονος παθολόγος-διαβητολόγος και μία 48χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων σε πολίτες.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωση, νόθευση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη.

Όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από σχετική καταγγελία του ΕΟΠΥΥ. Οι δύο κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα κυρίως σε ανασφάλιστους πολίτες που είχαν μηδενική συμμετοχή. Οι συγκεκριμένοι πολίτες, όμως, δεν έπαιρναν τα τα φάρμακα αφού δεν τα είχαν ανάγκη και τα οποία παρακρατούσαν ο γιατρός και η νοσηλεύτρια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημία του Δημοσίου ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ καθώς οι δύο κατηγορούμενοι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2022 συνταγογράφησαν 9.268 συνταγές φαρμάκων αξίας 154.403,09 ευρώ. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του 2023, συνταγογράφησαν σε άτομα που ήθελαν να χάσουν βάρος φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία, όμως, προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για ασθενείς με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter