Αγρότες: Εκλεισαν την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών – Αγωνιστική «απάντηση» στην κυβερνητική αδιαλλαξία (Video)

Αγρότες: Εκλεισαν την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών – Αγωνιστική «απάντηση» στην κυβερνητική αδιαλλαξία (Video)

Mε κλιμάκωση των αποκλεισμών στα μπλόκα τους απαντούν αγρότες της Μακεδονίας στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός νωρίτερα την Κυριακή με την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί διαλόγου αλλά με ανοιχτούς δρόμους.

Συγκεκριμένα σε πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών προχωρούν το μεσημέρι της Κυριακής αγρότες με τρακτέρ και φορτηγά, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με το thestival, αγρότες και μελισσοκόμοι με τρακτέρ και φορτηγά απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Νέων Μουδανιών. Στόχος τους είναι να κρατήσουν το μπλόκο για οκτώ ώρες.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούσαν συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, όμως σήμερα θα κορυφωθούν οι διαμαρτυρίες με 8ωρο αποκλεισμό του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική.

Δείτε επίσης – Μελισσοκόμοι : Συμβολική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη – Εστησαν κυψέλες στον Λευκό Πύργο (Video)

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξαχθεί από παράπλευρες οδούς.

Παράλληλα, αγρότες της Χαλκιδικής μοιράζουν ελιές σε διερχόμενους οδηγούς και ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας.

Διαμαρτυρία μελισσοκόμων στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Συμβολική διαμαρτυρία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Κυριακή μέλη του Συλλόγου Μελισσοκόμων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr λίγο μετά τις 10 το πρωί, οι μελισσοκόμοι κατέβηκαν με τα οχήματα τους στην Νέα Παραλία και με τις άδειες κυψέλες τους σχημάτισαν δύο γραμμές μεταξύ του Λευκού Πύργου και του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου.

Αυτό που ζητούν από την κυβέρνηση είναι να εφαρμοστεί η νομοθεσία που αφορά στην παραγωγή και πώληση μελιού και να τους επιτρέπει να βρίσκονται μέσα στα δάση έτσι ώστε να παράγουν το μέλι τους.

Σε δηλώσεις του, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελισσοκόμων Θεσσαλονίκης, Παντελής Καραγουδάκης, ανέφερε πως “τα πρόβληματά μας, χρόνο με τον χρόνο γίνονται χειρότερα, είναι οι ελληνοποιήσεις, η απαγόρευση εισόδου στα δάση, το υπερβολικό κόστος παραγωγής, το οποίο έχει αυξηθεί τρομακτικά”.

Tι είπε ο Μητσοτάκης για το αγροτικό μέτωπο

Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει το κυβερνητικό αφήγημα απέναντι στους αγρότες πως ό,τι δώσαμε δώσαμε… αλλά κατά τα άλλα είναι στη… «διάθεση κάθε επαγγελματικής ομάδας».

«Όπως και την προηγούμενη Κυριακή, έτσι και σήμερα, θα ξεκινήσω και αυτήν την -όπως θα διαπιστώσετε- εκτενή ανασκόπηση της εβδομάδας, με το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Δεν θα κουραστώ να το λέω: Η κυβέρνηση είναι πάντα στη διάθεση κάθε επαγγελματικής ομάδας, να ακούσει συντεταγμένα τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, αναζητώντας εφικτές λύσεις σε όσα τους απασχολούν. Έτσι και με τους αγρότες. Την Τρίτη το μεσημέρι θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους και βεβαίως με την προϋπόθεση ότι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί. Δεν μπορεί να εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών οπουδήποτε στη χώρα», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter