Ακρίβεια – «φωτιά» και «αυξήσεις έως και 100%» στα τρόφιμα – Νέα άνοδος στην τιμή των σιτηρών (Video)

Ακρίβεια – «φωτιά» και «αυξήσεις έως και 100%» στα τρόφιμα – Νέα άνοδος στην τιμή των σιτηρών (Video)

Καλπάζει ανεξέλεγκτη η ακρίβεια καθώς βασικά καταναλωτικά είδη έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα με την αποκλιμάκωση να φαντάζει όνειρο… θερινής νυκτός, προμηνύοντας έναν ακόμα δυσκολότερο χειμώνα… Με αφορμές τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, τον λεγόμενο «πληθωρισμό απληστίας», οι τιμές, ειδικά στα τρόφιμα και τη βενζίνη, ακολουθούν μόνο ανοδική πορεία, ψαλιδίζοντας το οικογενειακό εισόδημα.

Ωστόσο, μετά την απόσυρση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά ανεβαίνει ξανά η τιμή των δημητριακών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση πρωτίστως με το βασικότερο είδος τροφής: το ψωμί.

Όπως επισημαίνει στο Open, ο πρύτανης του Γεωπονικού, Σπύρος Κίντζιος: «Αναμένουμε ότι θα το δούμε με βάση τα ιστορικά δεδομένα. Δεν είναι όμως κάτι λογικό. Άρα αναμένουμε να δούμε πολλαπλάσια αύξηση των τιμών χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι αυτή είναι επιστημονικά ερμηνεύσιμη πέραν των κερδοσκοπικών πιέσεων».

«Έχουμε πληθώρα σιτηρών που μας παρακαλάνε οι εισαγωγείς να μας δώσουν αλεύρι» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Αττικής, Παναγιώτης Σαχινίδης, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Ραυτόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, επισήμανε: «Διαπιστώνουμε λοιπόν κάθε μέρα, ότι οι αυξήσεις, είτε στο καλάθι του νοικοκυριού είτε εκτός του καλαθιού του νοικοκυριού, δεν έχουν συγκρατηθεί. Αντιθέτως έχουν πάρει την ανιούσα σε ποσοστό που πολλές φορές, έχουν ξεπεράσει και το 100%».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter