Αλέξης Τσίπρας: O ΣΥΡΙΖΑ η δύναμη που θα κρατήσει όρθια την κοινωνία – Δίνουμε τη μάχη της Κυριακής με όπλα τις αξίες μας

Αλέξης Τσίπρας: O ΣΥΡΙΖΑ η δύναμη που θα κρατήσει όρθια την κοινωνία – Δίνουμε τη μάχη της Κυριακής με όπλα τις αξίες μας

Μήνυμα μάχης για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του αγώνα για την ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη, λίγα 24ωρα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Δίνουμε τη μάχη. Με τα δικά μας όπλα. Τις αξίες και τις αρχές μας. Την αφοσίωση μας στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία, στην ισότητα. Την αγάπη μας για τον άνθρωπο. Και είμαστε σήμερα στην τελευταία στροφή μιας δύσκολης αλλά όμορφης μάχης» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Μιας κρίσιμης μάχης. Της μάχης για την ανατροπή. Της μάχης στο σήμερα για να προστατεύσουμε το αύριο. Και είμαστε μαθημένοι σ’ αυτές τις μάχες. Είμαστε μαθημένοι να δίνουμε το παρών όταν η δημοκρατία, η πατρίδα, η δικαιοσύνη το ζητούν.».

«Το δικό μας όραμα είναι το όραμα μιας χώρας και μιας κοινωνίας ανθρωπιάς, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Μιας χώρας και μιας κοινωνίας στην οποία όλοι οι άνθρωποι και όλες οι ζωές θα μετρούν το ίδιο. Μιας χώρας και μιας οικονομίας όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αυξάνεται και θα μοιράζεται δίκαια και ισότιμα μεταξύ των πολιτών. Μιας χώρας που δεν θα έχει παιδιά και αποπαίδια στις ευκαιρίες της μόρφωσης, της υγείας, της εργασίας, της προόδου. Με ίσες ευκαιρίες για όλους. Μιας χώρας που οι πολίτες της δεν θα πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού, γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο» συμπλήρωσε ο ίδιος και αναφέρθηκε στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Και στέκεται το σχέδιό μας απέναντι στο το πρόγραμμα της Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη, που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών. Ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα που θέλει την ανάπτυξη να έρχεται μέσα από φοροαπαλλαγές και ζεστό κρατικό χρήμα στους ισχυρούς, με παράλληλη μείωση του εργασιακού κόστους. Από την έξωση του κράτους από κρίσιμους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής για να δοθεί χώρος στα κερδοσκοπικά funds. Γιατί, λένε, όταν οι ισχυροί και τα funds αυξάνουν τα κέρδη τους, τότε θα έρθει η ανάπτυξη. Κι αφού έρθει η ανάπτυξη θα μοιραστούμε τα οφέλη όλοι. Αυτή είναι η συνταγή της ΝΔ. Μια συνταγή που έχει κοστίσει δάκρυα, αίμα, αδικίες, κοινωνική καταστροφή, όπου κι αν εφαρμόστηκε. Γιατί, η φτηνή ανάπτυξη, που αφήνει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στο περιθώριο» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε επισημαίνοντας:

«Εξαγγέλλουν πράγματα που δεν έχουν κανένα σκοπό να υλοποιήσουν, ενώ κρύβουν όσα έχουν σκοπό να υλοποιήσουν. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Δεν πάει μακριά. Η αλήθεια όμως πάει μέχρι τις Βρυξέλλες. Γιατί εκεί, στις Βρυξέλλες, έχει καταθέσει ο κύριος Μητσοτάκης το αληθινό κυβερνητικό του πρόγραμμα. Το δεσμευτικό για τρία χρόνια Πρόγραμμα Σταθερότητας. Σε αυτό, λοιπόν, δεν εντάσσεται καμία από τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Αντιθέτως προβλέπονται μειώσεις στις δαπάνες του δημοσίου για τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις δομές προστασίας του πολίτη, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν προβλέπεται πραγματική αύξηση του μέσου μισθού. Δεν προβλέπονται νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο Δημόσιο, παρά μονάχα αντικαταστάσεις όσων αποχωρούν. Με δυο λόγια, το αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει ακόμα πιο μικρό, συρρικνωμένο και ασθενικό κοινωνικό κράτος. Μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών. Ακόμα χειρότερο, πιο υποβαθμισμένο ΕΣΥ. Και ενώ ο κύριος Μητσοτάκης υπόσχεται ότι μετά την ΕΥΠ θα πάρει υπό την προστασία του και το ΕΣΥ και θα το αναβαθμίσει, ήρθε ο δικός του κύριος Πνευματικός να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.».

«Όσο κι αν στερείτε το οξυγόνο της δημοκρατίας, Εμείς θα αναπνέουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Αυτές τις αξίες υπηρετούσαμε όταν κάναμε τη χώρα συνώνυμο της ανθρωπιάς. Στη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση που γνώρισε η Ευρώπη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Όταν ο Πάπας, ο Πατριάρχης, η παγκόσμια κοινή γνώμη κατέγραφαν την Ελλάδα ως χώρα ανθρωπιάς» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε τονίζοντας:

«Και δε θα επιτρέψουμε σήμερα κάποιοι να την κάνουν συνώνυμο της βαρβαρότητας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter