Αλμέιδα: «Αυτό που έγινε ξεπερνάει το ποδόσφαιρο»

Αλμέιδα: «Αυτό που έγινε ξεπερνάει το ποδόσφαιρο»

Ξεκάθαρος ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και μίλησε για όσα τραγικά συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Τέτοια γεγονότα με λυπούν. Είμαι ένας άνθρωπος που άφησε το σπίτι του στα 15 και η αλήθεια είναι ότι ήθελα ειρήνη στο δρόμο μου. Ήμασταν και οι δύο ομάδες χαρούμενες για το ντεμπούτο μας στην διοργάνωση, αλλά ό,τι συνέβη με το χαμό μιας ανθρώπινης ζωής, μας προκαλεί μεγάλη λύπη, αλλά θα πρέπει να το διαχωρίσουμε. Δεν θέλω να το κάνω να φανεί μικρό, αλλά πρέπει να το διαχωρίσουμε. Δεν μου αρέσει η βία, ούτε στην πατρίδα μου, ούτε πουθενά. Η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «μετά την τραγωδία, οι δύο ομάδες άλλαξαν την προετοιμασία τους. Κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη, γιατί αυτό ξεπερνάει το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να καταλάβουμε και τον πόνο της οικογένειας και για ακόμη μία φορά πρέπει να στείλουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι να επικεντρωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι.

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει επίσημα παιχνίδια, δήλωσε: «Δεν με επηρεάζει αυτό. Υπάρχει τρομερή διάθεση, και οι δύο ομάδες θα έχουν δύο παιχνίδια σε δύο μέρες, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Για τον Βίντα: «Ο Ντομαγκόι είναι καλά. Έχει επανέλθει από τον τραυματισμό του. Έρχεται στη χώρα του, είναι επαγγελματίας. Του έχω εμπιστοσύνη και αύριο θα είναι διαθέσιμος».

Για την πίεση του αγώνα είπε: «Εγώ ζω αυτό το σπορ με πολύ πάθος και πολλή αγάπη. Πίεση νιώθει ένας πατέρας ο οποίος δεν μπορεί να δώσει φαγητό στο παιδί του. Αυτό είναι πίεση. Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να χαρίσουμε θέαμα στον κόσμο».

Γιόνσον: «Να απονείμουμε δικαιοσύνη»

Ο Γενς Γιόνσον εκπροσώπησε τους παίκτες της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι προφανώς μία τραγωδία, είμαστε λυπημένοι για ό,τι έγινε. Στέλνουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια. Εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αυτό που συνέβη μας δίνει έξτρα κίνητρο, θέλουμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας και να απονείμουμε ένα είδος δικαιοσύνης».

Για τη Ντιναμό είπε: «Πρόκειται για μία ομάδα επιθετική, καλή χρήση και κυκλοφορίας της μπάλας, ειδικά στο κέντρο και με κινήσεις από τα μπακ που βοηθούν. Μία δυνατή ομάδα επιθετικά, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις αντεπιθέσεις. Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε, είτε παίζουμε εδώ στον δεύτερο, είτε στον πρώτο αγώνα. Αυτό θέλουμε και στο γήπεδο μας, είναι στο DNA της ομάδας. Για τις μέρες, φυσικά δεν είναι το ιδανικό, αλλά έτσι είναι, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, προπονούμαστε σκληρά».

Διαβάστε επίσης: Μπίστσαν: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter