Αλωνίζει και η ουκρανική µαφία στην Ελλάδα

Αλωνίζει και η ουκρανική µαφία στην Ελλάδα

Σχεδόν τρία χρόνια µετρά η αιµατηρή δράση της σκληρής ουκρανικής µαφίας στη χώρα. Εχει εισβάλει ανενόχλητη διεκδικώντας τον έλεγχο του λαθρεµπορίου τσιγάρων από τα εγχώρια αφεντικά και δρα στην κυριολεξία κάτω από τη µύτη της αστυνοµίας. Το οµολόγησε η ίδια η ΕΛΑΣ στην ενηµέρωση που έκανε µε αφορµή τις όψιµες συλλήψεις, µετά την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαµπούνη, για τρεις παλαιότερες υποθέσεις δολοφονίας (Σκαφτούρου, Ρουµπέτη, Μουζακίτη), παραδεχόµενη µάλιστα ότι υπήρχαν στην κατοχή της στοιχεία πολύ καιρό πριν.

Την ώρα, λοιπόν, που λειτουργούν εργοστάσια παρασκευής λαθραίων τσιγάρων και γίνονται στόχος εµπρηστικών επιθέσεων, δεν αναρωτιόµαστε πώς η µαφία διείσδυσε και άπλωσε τα πλοκάµια της αλλά χανόµαστε σε αστυνοµικού τύπου λεπτοµέρειες για την εξιχνίαση τριών δολοφονιών µελών της Greek mafia, που µάλιστα διαλευκάνθηκαν µε στοιχεία που προϋπήρχαν από το 2022. Προφανώς οι επόµενες συλλήψεις εκτελεστών, καθώς οι ηθικοί αυτουργοί µένουν πάντα στο σκοτάδι, θα γίνουν και θα ανακοινωθούν µετά την επόµενη µεγάλη δολοφονία ανθρώπου της νύχτας.

Εκτελέσεις και λαθρεµπόριο

Με βάση τα όσα επίσηµα ανακοινώθηκαν µετά τις συλλήψεις, στις 17/5/2023 η ΕΛΑΣ έπειτα από τηλεφώνηµα πολίτη εντοπίζει ένα κλεµµένο Peugeot στο οποίο ανιχνεύεται το DNA ενός 41χρονου Γεωργιανού έγκλειστου στις φυλακές Λάρισας και το ίδιο αταυτοποίητο DNA που είχε βρεθεί στη µοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές του Σκαφτούρου κατά τη φυγή τους. Στην ίδια µοτοσικλέτα είχε βρεθεί και αποτύπωµα που ανήκει στον 39χρονο συλληφθέντα οµογενή από τη Γεωργία, το οποίο ήταν ταυτοποιηµένο από τότε, αλλά για την ΕΛΑΣ δεν αποτελούσε επαρκές στοιχείο για να οδηγήσει την έρευνα σε ασφαλή µονοπάτια. Ενα ολόκληρο ταυτοποιηµένο αποτύπωµα δηλαδή δεν στάθηκε ικανό να στοιχειοθετήσει υπόθεση, όταν σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. υπόθεση Ηριάννας) πολίτες, που στη συνέχεια µάλιστα αθωώθηκαν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή µε µερικά δακτυλικά αποτυπώµατα.

Ακόµη, στο ίδιο όχηµα βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που συνδέουν τους κατόχους τους µε τη δολοφονία Ρουµπέτη και του κουνιάδου του Μουζακίτη το 2023 αλλά και του Σκαφτούρου το 2022. Ο κάτοχος των τηλεφώνων είχε συµµετάσχει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη δολοφονία Ρουµπέτη, αφού καταγράφηκε το σήµα του κινητού σε τουλάχιστον τέσσερα µέρη όπου σύχναζε ο τελευταίος. Τα κινητά ενεργοποιούν και κεραίες κοντά στο σπίτι 39χρονου οµογενή από τη Γεωργία. Από τα ευρήµατα ταυτοποιήθηκε και ένας ακόµη οµογενής από τη Γεωργία, 28 ετών, ο οποίος είχε συµµετάσχει στην απόπειρα δολοφονίας του Θόδωρου Μαυρόπουλου τον Ιούλιο του 2023 στην Πιερία.

Η εγκληµατική οργάνωση διέπραττε και εµπρηστικές επιθέσεις, µε πρώτη εκείνη στις 10/6/2023 σε πρατήριο καυσίµων που ανήκει στον γιο του δολοφονηµένου Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο. Σύµφωνα µε τα στοιχεία της ΕΛΑΣ οι δράστες στόχευσαν φορτηγά που υπήρχαν τριγύρω στα οποία και βρέθηκαν µηχανήµατα παρασκευής τσιγάρων. Εξι µέρες µετά σηµειώνεται ακόµη ένας εµπρησµός σε αποθήκη µε παράνοµο εργοστάσιο παρασκευής τσιγάρων υπό τον έλεγχο ανθρώπων του Σκαφτούρου.

Στη συνέχεια γίνεται ακόµη µία απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία, τον Ιούλιο του 2023, και ερχόµενοι στο σήµερα, την Κυριακή 14/1 δολοφονείται ο Ζαµπούνης. Μια υπόθεση που εγείρει πολλά ερωτήµατα για τον τρόπο που έδρασαν οι εκτελεστές αλλά και για το αν υπάρχει σύνδεση µε τις παλαιότερες δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουµπέτη.

Υπό τα µάτια αστυνοµικών;

Και ξάφνου οι παλαιότερες δολοφονίες εξιχνιάζονται µε ετεροχρονισµένα στοιχεία καθώς η ΕΛΑΣ συνθέτει τώρα το παζλ σαν έτοιµη από καιρό. Μάλιστα για τον Ζαµπούνη υπάρχουν πληροφορίες ότι τελούσε υπό αστυνοµική παρακολούθηση, ή ακόµη και προστασία, η οποία τερµατίστηκε πολύ πρόσφατα, εφόσον όλα τα «πληροφοριακά δελτία» που φαίνεται πως πήγαιναν σε συγκεκριµένο αξιωµατικό της ΕΛΑΣ έδειχναν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. Μόλις λίγο καιρό µετά, το µεγάλο αφεντικό της µαφίας έπεφτε νεκρό έξω από το βενζινάδικό του στον Νέο Κόσµο.

Μια εκτέλεση που προκαλεί πλήθος ερωτηµάτων µιας και το θύµα όχι µόνο δεν είχε µαζί του συνοδεία αλλά φαινόταν να µην ανησυχεί καθόλου για τυχόν χτύπηµα.

Διαβάστε επίσης: Greek Mafia: ∆εσµοί αίµατος µαφίας και κράτους

Greek Mafia: Φωτογραφίες από τη δράση της ομάδας των δολοφονιών Ρουμπέτη – Σκαφτούρου

Greek Mafia – Αποκαλυπτικοί διάλογοι: Ο «μεγάλος μάγκας» και το «αγριογούρουνο» – Ερωτήματα για τη στάση της ΕΛΑΣ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter