Αναβολή επ’ αόριστον για τη δίκη της Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

Αναβολή επ’ αόριστον για τη δίκη της Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

Αναβολή επ’ αόριστον πήρε η δίκη της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία δικαζόταν για το… «έγκλημα» που διέπραξε επειδή φιλοξένησε στο σπίτι της Αφγανό πρόσφυγα.

Η περίπτωση Μπέουχελ αποτελεί μια από τις πιο ακραίες περιπτώσεις ποινικοποίησης της αλληλεγγύης, καθώς ξεφεύγει από τις γνωστές κατηγορίες της διευκόλυνσης εισόδου και μετακίνησης αλλοδαπών στα σύνορα και επεκτείνεται στην καρδιά της αλληλεγγύης, την παροχή φιλοξενίας και στέγης σε πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης: Δικάζεται για φιλοξενία πρόσφυγα στο σπίτι της η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος από την Ολλανδία, που είχε προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού όταν τον ρώτησε «πότε θα σταματήσουν να λένε ψέματα για τις επαναπροωθήσεις», κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης παραμονής αλλοδαπού στη χώρα, καθώς φιλοξενούσε στο σπίτι της στην Ύδρα έναν Αφγανό, του οποίου η αίτηση ασύλου απορρίφθηκε και εκκρεμούσαν δικαστικές διαδικασίες κατά της απόρριψης. Τον συγκεκριμένο άνδρα τον είχε γνωρίσει σε γυρίσματα ντοκιμαντέρ στο καμπ της Μαλακάσας στα τέλη του 2018, ενόσω ο ίδιος είχε υποβάλει αίτηση ασύλου, ενώ εν τέλει ο Αφγανός αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας με μεταγενέστερη αίτηση ασύλου.

«Απαιτούμε την αθώωση της Ιγκεμποργκ Μπέιγκελ και να σταματήσουν όλες οι διώξεις αλληλέγγυων για τη στήριξη των προσφύγων στα νησιά και την ενδοχώρα», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωση συμπαράστασης προς την Ολλανδή δημοσιογράφο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter