Ανεπιθύμητος o Τραμπ στην Κενόσα

Ανεπιθύμητος o Τραμπ στην Κενόσα

Η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στην Κενόσα του Ουισκόνσιν εν μέσω ειρηνικών διαδηλώσεων μετά τον πισώπλατο πυροβολισμό από αστυνομικούς του 29χρονου Αφροαμερικανού Τζέισον Μπλέικ την περασμένη εβδομάδα έχει προκαλέσει ανησυχία για τυχόν αναζωπύρωση των εντάσεων.

Να ακυρώσει ή έστω να αναβάλλει την επίσκεψή του που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, στην Κενόσα πιέζουν τον πρόεδρο Τραμπ πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι φοβούνται ότι θα δυναμιτίσει την κατάσταση. Με το δίκιο τους.

Αυτό δεν έκανε άλλωστε και με τη δολοφονία Φλόιντ τον περασμένο Μάιο, όταν αντί του ελάχιστου -να ψελλίσει δυο λόγια συμπόνιας και ενότητας- προτίμησε να σπείρει το διχασμό και να πολώσει μια ήδη τεταμένη κατάσταση, κατά την οποία χιλιάδες Αμερικανοί ξεσηκώθηκαν κατά της υπέρμετρης αστυνομικής βαναυσότητας και των φυλετικών ανισοτήτων;

«Νομίζω ότι αυτή η επίσκεψη έχει ένα μόνο ένα σκοπό: να ταράξει τα νερά», δήλωσε η γερουσιάστρια των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια, Κάρεν Μπας.

Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στην Κενόσα, όπου το κίνημα «Black Lives Matter» πήρε νέα πνοή μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν ως αντίδραση στον επταπλό πυροβολισμό του 29χρονου Τζέισον Μπλέικ από αστυνομικούς -έχει μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω- ο Τραμπ μίλησε για βίαιες διαδηλώσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πόλη, που βρίσκεται στη λίμνη Μίσιγκαν των ΗΠΑ, έχει βυθιστεί στο χάος.

Πήραν τα όπλα και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές

Πράγματι η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, όταν αυτόκλητοι οπλοφόροι «προστάτες της ιδιοκτησίας» παραβιάζοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχαν επιβάλλει οι αρχές συγκρούστηκαν με διαδηλωτές.

Λεπτομέρεια: Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν τους αστυνομικούς όχι μόνο να μην επιπλήττουν, αλλά να ευχαριστούν και να προσφέρουν νερό στους ταραχοποιούς.

Ένας εξ αυτών, ο 17χρονος (!) Κάιλ Ρίτενχαουζ πυροβόλησε θανάσιμα δύο διαδηλωτές του κινήματος Black Lives και τραυμάτισε σοβαρά έναν τρίτο. Συνελήφθη την επόμενη μέρα, καθώς είχε καταφέρει να φύγει από τον τόπο του εγκλήματος ανενόχλητος από την αστυνομία

Είχαν προηγηθεί έντονες διαμαρτυρίες κατά τις οποίες σημειώθηκαν υλικές ζημιές, χωρίς όμως η κατάσταση να θεωρείται εκτός ελέγχου από τις αρχές. Μετά από τις συγκρούσεις της Τρίτης, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν χωρίς επεισόδια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter