Από βδομάδα σε… βδομάδα η πλατφόρμα για τα καύσιμα – Νέες υποσχέσεις από Οικονόμου

Από βδομάδα σε… βδομάδα η πλατφόρμα για τα καύσιμα – Νέες υποσχέσεις από Οικονόμου

«Σε ό,τι αφορά στην ενεργοποποίηση της πλατφόρμας για τα καύσιμα, υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, νομίζω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την καθυστέρηση του “επιτελικού κράτος” όταν αφορά στα δικαιώματα των πολιτών και την ανακούφισή των εισοδημάτων τους από το κύμα της ενεργειακής ακρίβειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ξανά στα περί συγκυρίας εκρηκτικής καθώς μετά την πανδημία, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιδείνωσε τα πράγματα περισσότερο. «Ο Απρίλης είναι ένας μήνας, που η κυβέρνηση εφαρμόζει πολλά μέτρα για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε τον διπλασιασμό στη στήριξη σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, στην πολιτική για τα καύσιμα, και στην ενίσχυση στους πιο ευάλωτους οικονομικά, τα 200 ευρώ, που θα δοθούν λίγο πριν το Πάσχα, για την ανακούφιση από τις ανατιμήσεις ώστε να δώσουν μία διέξοδο, για ν’ ανταποκριθεί ο κόσμος σε ανάγκες, που τις γιορτινές μέρες είναι πιο έντονες».

Περιμένετε να … συγκεκριμενοποιήσουμε

Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα από το Σεπτέμβριο ενώ για το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε είπε πως «όταν αυτή μετρηθεί σωστά και συγκεκριμενοποιηθεί, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η στήριξη που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα είναι μια αποφασιστική παρέμβαση στη ρίζα των ανατιμήσεων. «Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσουμε να εξαντλούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν και να δημιουργούμε νέες δυνατότητες, είτε αυτό αφορά στην εθνική μας στρατηγική, είτε αφορά στην ευρωπαϊκή στρατηγική, για να σταθούμε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, η οποία προφανώς δοκιμάζεται. Έχουμε πόλεμο, δοκιμάζονται οι αντοχές όλων των ευρωπαϊκών λαών, υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στους Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter