Αποκαλυπτικοί διάλογοι του λιμενικού – φίλου του Σενετάκη: Τα ακίνητα, τα μαγαζιά και τα κέντρα διασκέδασης

Αποκαλυπτικοί διάλογοι του λιμενικού – φίλου του Σενετάκη: Τα ακίνητα, τα μαγαζιά και τα κέντρα διασκέδασης

Με αναφορές στο λευκό του ποινικό μητρώο αλλά και δηλώσεις μεταμέλειας εμφανίστηκε ο 47χρονος Λιμενικός και κολλητός φίλος του υφυπουργού ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ενώπιον της Ανακρίτριας.

Ο αξιωματικός του λιμενικού δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες ούτε τις έκνομες πράξεις που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για «χειρονομίες μικρής αξίας ή συμβολικού χαρακτήρα, στις οποίες προβαίνουν οι καπετάνιοι πλοίων στο πλαίσιο κοινωνικά πρόσφορων εκδηλώσεων εν είδει εκδηλώσεως ευγενείας».

Όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα «Με την συμπεριφορά μου κατέστρεψα την πολυετή καριέρα μου ως στέλεχος του λιμενικού σώματος – ήδη είμαι σε καθεστώς δυνητικής αργίας με εντολή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος -, την κοινωνική μου υπόσταση και την αξιοπρέπειά μου κι όλα αυτά για μόλις μερικές κούτες τσιγάρα». 

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος που υπηρετούσε ως λιμενοσταθμάρχης συνελήφθη ύστερα από περίπου 2-3 μηνών παρακολούθηση όπου σύμφωνα με τα στοιχεία έπαιρνε «δώρα», λεφτά και τσιγάρα από καπετάνιους και εταιρείες προκειμένου να μην κάνει έλεγχο στα διαπλέοντα πλοία. Μάλιστα φέρεται να έθετε εμπόδια στον απόπλου και να προκαλούσε ελέγχους σε πλοία από τα οποία δε λάμβανε χρήματα.

Επιπλέον τα «μαύρα» χρήματα φέρεται να τα επένδυε σε κέντρο διασκέδασης, ακίνητα και να είχε και προθεσμιακούς λογαριασμούς ενώ κατά άλλες πληροφορίες δε δίστασε να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει και το όνομα της συζύγου και της μητέρας του για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Σύμφωνα με το neakriti.gr άκρως αποκαλυπτικές είναι στιχομυθίες που έρχονται στο «φως» μέσω της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο 47χρονος, ακούγεται άγνωστος άνδρας να του λέει αναφορικά με τη γυναίκα του «σου στάθηκε όμως!». «Όταν μπήκα στο […], έκανε ένα μήνα να μου μιλήσει γιατί το έκανα και δεν τη ρώτησα. Και μετά που είδε ότι έβγαλε λεφτά, της άρεσε. Και θέλει άλλα μαγαζιά τώρα. Το Προπατζίδικο τής το συζήτησα. Έκαναν μ… ούτε τη χρέωσα. Τα πήρα πάνω μου και τέλος», απάντησε ο υποπλοίαρχος.

Ο διάλογος με τραπεζικό

Ενδεικτικές είναι και οι συνομιλίες του 47χρονου με τραπεζικό υπάλληλο. Όπως φαίνεται, ο κατηγορούμενος αναζητούσε τρόπους προκειμένου να υπερβεί τις υφιστάμενες απαγορεύσεις για την εμπλοκή του στο ιδιοκτησιακό καθεστώς εταιρειών.

Ακολουθεί διάλογος μεταξύ του κατηγορούμενου και τραπεζικού υπαλλήλου, που κλήθηκε να τον εξυπηρετήσει:

47χρονος: «Θέλω να βάλουμε συνδικαιούχο τη γυναίκα μου…».

Υπάλληλος: «Ναι».

47χρονος: «Στα επενδυτικά αυτά τα… μετοχές, ομόλογα…».

Υπάλληλος: «Ναι αυτό (…) έχει μια διαδικασία (…)».

47χρονος: «Πόσο δηλαδή διαδικασία; Περίμενε. Θα διαρκέσει…».

Υπάλληλος: «Εσύ σε πόσα… Συγνώμη, στην προθεσμιακή δεν την έχεις;».

47χρονος: «Ναι, παιδί μου, την έχω στην προθεσμιακή, αλλά δε φτάνουνε στην προθεσμιακή».

Υπάλληλος: «Και πόσα είναι τα λεφτά που θες να τη βάλεις; Τα 20.000 ευρώ;».

47χρονος: «Όχι, στα 39.000 είναι. Σαράντα (αναφέρεται σε μετοχή κατασκευαστικής εταιρείας)…».

Υπάλληλος: «Στο Αμοιβαίο μπαίνει. Και στο Εταιρικό μπαίνει…».

47χρονος: «Ναι. Ωραία. Στα Αμοιβαία θέλω».

Δείτε επίσης:

Στο σκαμνί ο λιμενικός – κολλητός του υφυπουργού Ανάπτυξης – Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροληψία

«Γαλάζιος» λιμενικός στη «φάκα» – «Κολλητός» του υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη (photos)

Στον εισαγγελέα Αξιωματικός του Λιμενικού: Πώς εκβίαζε καπετάνιους – Στο κάδρο και 9 ιδιώτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter