Απολογείται ο Ολυμπιακός – Ορατός ο κίνδυνος αφαίρεσης έξι βαθμών

Απολογείται ο Ολυμπιακός – Ορατός ο κίνδυνος αφαίρεσης έξι βαθμών

Υπό την πίεση δύο-ομολογουμένως αντικρουόμενων- κατηγορητηρίων, απολογείται στις 4 το μεσημέρι ο Ολυμπιακός στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για όλα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια του «Καραϊσκάκη» μετά τη λήξη το ημιτελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Και λέμε αντικρουόμενα κατηγορητήρια γιατί αρχικά ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για “εκτεταμένα επεισόδια” αλλά ήρθε μετά η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και κάλεσε κι αυτή τους «ερυθρόλευκους» σε απολογία, αλλά για «μεμονωμένα επεισόδια»! Εκτός αυτού δε, τους κάλεσε και με βάση το άρθρο 29, που προβλέπει ακόμη και αφαίρεση 6 βαθμών (σενάριο ακραίο μεν, αλλά ορατό)

Με βάση την δίωξη που άσκησε ο Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με χρηματική ποινή 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου ή με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια. Το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.

Αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με βάση το άρθρο 29 κινδυνεύει με αφαίρεση 6 βαθμών και για τον λόγο αυτό στη σημερινή απολογία θα κάνει παρέμβαση και ο ΠΑΟΚ, αφού σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο! Θυμίζουμε ότι 6 βαθμούς είναι η διαφορά των δυο ομάδων τώρα στο πρωτάθλημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας ο “δικέφαλος” είναι καλύτερος στα μεταξύ τους αποτελέσματα (2-1 ο Ολυμπιακός και 2-0 ο ΠΑΟΚ).

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει στα υπέρ του, έναν δεδικασμένο, αυτό με την περίπτωση του ιδιοκτήτη του Ατρομήτου, Γιώργου Σπανού όταν στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι είχε επιτεθεί μετά τη λήξη του αγώνα στον επόπτη Κουρέντα, τον είχε πιάσει από τον λαιμό και τον είχε απειλήσει με ακατονόμαστες και βαρύτατες εκφράσεις. Ο Ατρόμητος τιμωρήθηκε με πρόστιμο και ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στον Γ. Σπανό επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου τους αγωνιστικούς χώρους για ένα χρόνο και πρόστιμο 20.000 ευρώ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter