Άσαντ: Ζητούμενο ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στη Συρία

Άσαντ: Ζητούμενο ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στη Συρία
F

Το τέλος της κατοχής από την Τουρκία συριακών εδαφών είναι το ζητούμενο των εν εξελίξει συναντήσεων μεταξύ αξιωματούχων της Συρίας και της Τουρκίας, που γίνονται υπό την αιγίδα της Ρωσίας, δήλωσε ο σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση της συριακής προεδρίας.

Συγκεκριμένα, ο σύρος πρόεδρος φέρεται να κρίνει ότι «αυτές οι (τριμερείς) συναντήσεις, για να είναι καρποφόρες, πρέπει να βασίζονται σε προηγούμενο συντονισμό και σχεδιασμό μεταξύ Συρίας και Ρωσίας» και να έχουν στόχο «τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στη Συρία και της υποστήριξης στην τρομοκρατία».

Νωρίτερα την Πέμπτη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται στη Ρουάντα, δήλωσε ότι μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό, ίσως στις αρχές Φεβρουαρίου».

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει εξαπολύσει τρεις επιθέσεις στο συριακό έδαφος από το 2016 κατά των κουρδικών δυνάμεων στο βορρά, οι οποίες της επέτρεψαν να θέσει υπό έλεγχο μια λωρίδα εδάφους εντός της συριακής επικράτειας.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: «Όχι» Άσαντ στις ρωσικές προσπάθειες για συνάντηση με τον Ερντογάν

Συνάντηση Πούτιν και Άσαντ στη Μόσχα – Τι συζήτησαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter