Αύξηση ρεκόρ στις πυρκαγιές το 2021, ενώ μισθώσαμε τον μεγαλύτερο αριθμό πτητικών μέσων όλων των εποχών

Αύξηση ρεκόρ στις πυρκαγιές το 2021, ενώ μισθώσαμε τον μεγαλύτερο αριθμό πτητικών μέσων όλων των εποχών

Αρνητικό ρεκόρ σε ότι αφορά τις αγροτοδασικές πυρκαγιές και τις καμένες εκτάσεις σημειώνεται στη χώρα μας στο πρώτο τρίμηνο της αντιπυρικής περιόδου για το 2021, καθώς παρατηρείται αύξηση ύψους 19,3% για το 2021 σε σχέση με το 2020.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής και μέχρι πριν από λίγους μήνες στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης την οποία δημοσιεύει το documentonews.gr. Το περιβόητο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύεται ακόμη ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα χωρίς ουσίας

Συγκριμένα όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Πυροσβεστικής που παρατίθενται στην έρευνα Γκουρμπάτσα, το πρώτο τρίμηνο της αντιπυρικής περιόδου του 2021 καταγράφεται αύξηση των αγροτοδασικών πυρκαγιών κατά 20,1%, σε σχέση με το 2020 και 11,0%, σε σχέση με το 2019. Σε ότι αφορά τα συνολικά στρέμματα των καμένων εκτάσεων αυτά είναι αυξημένα κατά 49,3%, σε σχέση με το 2020 και 116,6%, σε σχέση με το 2019.

«Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι οι καμένες εκτάσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι περισσότερες σε ποσοστό 36%, σε σχέση με τον μέσο αριθμό των καμένων εκτάσεων κατά το αντίστοιχο διάστημα των ετών (2008 – 2020)» αναφέρει στην έρευνα του ο υποστράτηγος ε.α. της Πυροσβεστικής Γκουρμπάτσης.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι επιδόσεις αυτές καταγράφονται σε μια περίοδο που για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία έχει μισθωθεί ο μεγαλύτερος αριθμητικά στόλος πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης. Κάτι που σημαίνει ότι και μεγαλύτερη επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η αύξηση των καμένων εκτάσεων παρατηρείται ωστόσο σε μια αντιπυρική περίοδο κατά την οποία έχει μισθωθεί για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία ο μεγαλύτερος αριθμητικά στόλος πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης και συνακόλουθα η μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τον ιδιαίτερα αυξημένο κόστος της καταστολής των πυρκαγιών δασών και υπαίθρου» επισημαίνει στην έρευνά του ο κ. Γκουρμπάτσης.

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter