Credit Suisse: Θα καταβάλει 238 εκατ. ευρώ στη Γαλλία για υπόθεση που αφορά φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος 

Credit Suisse: Θα καταβάλει 238 εκατ. ευρώ στη Γαλλία για υπόθεση που αφορά φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος 

238 εκατ. ευρώ θα καταβάλει στο γαλλικό κράτος Credit Suisse προκειμένου να διευθετήσει υπόθεση που εκκρεμούσε και αφορούσε φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός έχει βρεθεί στη δίνη σκανδάλων εδώ και μια τριετία, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο της στρατηγικής αναδιάρθρωσής του στις 27 Οκτωβρίου μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

«Ο διακανονισμός δεν σημαίνει αναγνώριση ποινικής ευθύνης. Η τράπεζα είναι στην ευχάριστη θέση να επιλύσει αυτό το θέμα, το οποίο σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προληπτική επίλυση των δικαστικών διαφορών και των ζητημάτων κληρονομιάς», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Οι δικηγόροι της Credit Suisse αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον διακανονισμό στο δικαστήριο. Μόνο ένας από τη νομική ομάδα απάντησε λακωνικά ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να «γυρίσει η σελίδα».

Η γαλλική δικαιοσύνη ερευνούσε πώς η Credit Suisse βοηθούσε τους πελάτες να φοροαποφύγουν, με τη εισαγγελεία να εκτιμά ότι η δράση της ελβετικής τράπεζας επέφερε ζημιά στα φορολογικά έσοδα της Γαλλίας που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter