Daily Mail: Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από τη Βαλτική

Daily Mail: Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από τη Βαλτική

Ανησυχία προκαλεί το ρεπορτάζ της Daily Mail ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 αναχαίτισε δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 που πετούσαν προς την κατεύθυνση των ρωσικών συνόρων, με την είδηση να επιβεβαιώνεται από ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, με οπτικό υλικό που έχει διαρρεύσει να επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Όπως αναφέρει μάλιστα η Daily Mail, το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες μέρες μετά τη σύγκρουση του αμερικανικού drone με ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Στις 20 Μαρτίου, οι εγκαταστάσεις ραντάρ των δυνάμεων αεράμυνας της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας που εκτελούσαν υπηρεσία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντόπισαν δύο εναέριους στόχους που πετούσαν προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε ειδικότερα το υπουργείο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διευκρινίζοντας ότι οι στόχοι ήταν στρατηγικά βομβαρδιστικά B52H της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Υλικό, που φέρεται ότι τραβήχτηκε από το Su-35, φάνηκε να το επιβεβαιώνει αυτό την Τρίτη. Στο βίντεο που καταγράφηκε από κοντινή απόσταση, έδειχνε το ένα από τα δύο αμερικανικά αεροσκάφη να ίπταται πάνω από τα σύννεφα. Νωρίτερα, τα δύο αμερικανικά αεροσκάφη εθεάθησαν να συνοδεύονται από πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Πηγή: Reuters, Daily Mail

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter