ΔΕΗ: Περήφανος ο Στάσσης για τα υπερκέρδη σε βάρος των καταναλωτών

ΔΕΗ: Περήφανος ο Στάσσης για τα υπερκέρδη σε βάρος των καταναλωτών

Την ώρα που η ΔΕΗ ανακοίνωσε νέα αύξηση στο βασικό πάγιο από την Πρωτοχρονιά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, Γιώργος Στάσσης πανηγύριζε τη «συνεχόμενη κερδοφορία» από το βήμα του 1ου Growthfund Summit. Δήλωσε περήφανος για τα επιτεύγματα της διοίκησής του, από το 2019, όταν με δικές του επιλογές αυξήθηκε κατά 1.216% το πάγιο και κατά 80% η τιμή της κιλοβατώρας.

Με κεντρικό αφήγημα ότι «η οικονομική εξυγίανση μας επέστρεψε να σταθούμε στο πλευρό των πελατών μας, στη δίνη της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις από κάθε άλλο ενεργειακό πάροχο» ο κ. Στάσσης θεωρεί ότι ασκεί… κοινωνική πολιτική ενώ τα κέρδη του 2023, σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις του ίδιου, θα φτάσουν στο δυσθεώρητο 1,2 δισ. ευρώ!

Στην πραγματικότητα από την τελευταία ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που έγινε με το κόλπο γκρόσο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου, η διοίκηση, με τις ευλογίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε εντελώς ανεξέλεγκτη και ο παραδοσιακός κοινωνικός ρόλος της εταιρείας που κρατούσε χαμηλά τα τιμολόγια για οφελούνται και οι πολίτες καταναλωτές και οι επιχειρήσεις χάθηκε.

Τώρα υπερκέρδη και χαμηλά φορολογούμενα μερίσματα είναι ο στόχος της ΔΕΗ και στα νοικοκυριά… ηλεκτροπληξία κάθε φορά που ανοίγουν λογαριασμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε το 2019 την τιμή κιλοβατώρας στο οικιακό τιμολόγιο Γ1 σε 0,0946 ευρώ. Σήμερα ανέρχεται σε 0,17 ευρώ, δηλαδή αύξηση 79,7%.

Το πάγιο στο οικιακό τιμολόγιο Γ1 το 2019 ήταν 1,52 ευρώ το τετράμηνο, δηλαδή 0,38 ευρώ το μήνα. Σήμερα ανέρχεται στα 3,5 ευρώ το μήνα, ενώ από 1/1/2024, θα πάει στα 5 ευρώ. Συνολική αύξηση 1.215.79%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Στάσσης έχει ετήσιο μισθό 339.000 ευρώ, με τις ετήσιες μεικτές αποδοχές του Δ.Σ. να έχουν αυξηθεί την περίοδο 2019-2021 κατά 214,50%.

Τέλος δεν μπορούμε παρά να θυμίσουμε το all time classic παραμύθι των νεοφιλελεύθερων ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ο ανταγωνισμός στην ενέργεια θα ρίξει τις τιμές.

Οσοι το πίστεψαν καλό είναι να γκουγλάρουν τη λέξη Greedflation, τον πληθωρισμό της απληστίας, και να καταλάβουν τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Η ΔΕΗ χαρίζει 6,7 εκατ. ευρώ στα Golden Boys

Αποκάλυψη Τσίπρα για νέο σκάνδαλο χειραγώγησης του χρηματιστηρίου μέσω επαναγοράς μετοχών ΔΕΗ: «Υπάρχουν ποινικές ευθύνες»

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καταγγέλλει κερδοσκοπία στην ενέργεια: «ΔΕΗ και πάροχοι αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790»

Νέα πρόκληση Στάση: Δίνει bonus 16 εκατ. ευρώ στα golden boys της ΔΕΗ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter