Δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, μετά την πρωτοφανή παρέμβαση

Δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, μετά την πρωτοφανή παρέμβαση

Δεκτή, με Προεδρικό Διάταγμα, έγινε η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, που παραιτήθηκε από πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην πολύ λιτή επιστολή παραίτησής του, μάλιστα, είχε τονίσει πως είχε την τιμή επί 40 χρόνια να υπηρετεί το δικαστικό σώμα αλλά παραιτείται για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Δείτε επίσης: Παραίτηση – «βόμβα» από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο

Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε το Documento, υπήρξε μυστική συνάντηση του «εξ απορρήτων» του Κυρ. Μητσοτάκη, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον παραιτηθέντα ανώτατο δικαστικό, πριν την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας και τον αποκλεισμό από τις επικείμενες εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου λίγες μέρες πριν την παραίτηση: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ή φιλική συνάντηση;

Ειδικότερα, το Προεδρικό Διάταγμα αποδοχής της παραίτησης του κ. Τζανερίκου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τεύχος Γ΄, φύλλο 1090, της 20ης Απριλίου 2023), έχει ως εξής:

«Με προεδρικό διάταγμα της 20ης Απριλίου 2023, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 70 και 71 παρ. 4 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν. 4938/2022, Α’ 109), γίνεται δεκτή η από 10.04.2023 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου του Κοσμά.

Ο ανωτέρω διατηρεί τιμητικά τον τίτλο της θέσης που κατέχει. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 3417514911/20.04.2023)».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter