Διεθνή ΜΜΕ: Φονικές πλημμύρες από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις στην Ελλάδα

Διεθνή ΜΜΕ: Φονικές πλημμύρες από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις στην Ελλάδα
AP Photo/Vaggelis Kousioras

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τις πλημμύρες στην Ελλάδα. Ο Independent επισημαίνει ότι περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχουν διασωθεί, επικαλούμενος πηγές από την πυροσβεστική.

Η ηλεκτρονική έκδοση της βελγικής εφημερίδας Le Soir κάνει λόγο για πλημμύρες «δίχως προηγούμενο», ενώ αναφέρει ότι μέσα σε 24 ώρες έριξε βροχή 600 με 800 χιλιοστά.

Το πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για φονική καταιγίδα που σαρώνει την Ελλάδα, ενώ ο πρωθυπουργός αναβάλλει μια σημαντική ομιλία, εννοώντας την επίσκεψη στη ΔΕΘ.

Το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press αναφέρει ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα δεν σταματούν.

Στο γαλλικό Μέσο franceinfo γίνεται λόγος για ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που δεν παρατηρηθεί ξανά.

Η Le Figaro κάνει λόγο για επικίνδυνες επιχειρήσεις διάσωσης για να σωθούν οι κάτοικοι που έχουν παγιδευτεί.

Στους Times του Λονδίνου, σημειώνεται η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τις πλημμύρες. Υπογραμμίζει το βρετανικό Μέσο ότι δεν έχει υπάρξει κάποια ταξιδιωτική οδηγία, όμως το υπουργείο έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για «δύσκολες καιρικές συνθήκες» ενώ προτρέπει τους βρετανούς ταξιδιώτες που βρίσκονται στην Ελλάδα να ακολουθήσουν τις οδηγίες του 112, σε περίπτωση που βρεθούν σε δύσκολη κατάσταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter