Διεθνής κριτική για τις μεθόδους παρακολούθησης Μητσοτάκη

Διεθνής κριτική για τις μεθόδους παρακολούθησης Μητσοτάκη

Το άρθρο άποψης του δημοσιογράφου Αλεξάντερ Κλαπ, που φιλοξενείται αυτή τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα των New York Times και κάνει αίσθηση παγκοσμίως, είναι το τελευταίο «επεισόδιο» σε μια σειρά από δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που σχολιάζουν δηκτικά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε σχέση με τις υποκλοπές σε δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους. Η εικόνα για τη χώρα που αναδύεται μέσα από τις γραμμές των ξένων δημοσιογράφων αφήνει πικρή επίγευση στους αναγνώστες για το καθεστώς της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου που επικρατούν στην Ελλάδα. 

«Θυμίζει την στρατιωτική κυβέρνηση»

Ένα από τα πρώτα και πιο καυστικά δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ήταν εκείνο της Χέλενα Σμιθ στο βρετανικό Guardian, στο οποίο η συγγραφέας του άρθρου κάνει ευθεία σύγκριση των μεθόδων της κυβέρνησης Μητσοτάκη με εκείνης της χούντας των συνταγματαρχών.

«Αγωνίζεται να αποφύγει την παραίτηση»

Στο έγκυρο ειδησεογραφικό site Euractiv, η συντάκτρια Άλις Τέιλορ αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός αγωνίζεται για να αποφύγει την παραίτηση για ένα σκάνδαλο τύπου Watergate» (). Επίσης, κάνει ιδιαίτερη και μακροσκελή μνεία για τις μηνύσεις που έκανε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης στους δημοσιογράφους των Reporters United και της Εφημερίδας των Συντακτών που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς και τον Θανάση Κουκάκη, που είναι θύμα παρακολούθησης.

«Άρωμα Watergate»

Στη γαλλική Libération, o δημοσιογράφος Φαμπιάν Περιέ περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τη δυσωδία που αναδίδει η υπόθεση των υποκλοπών, με τον εύγλωττο τίτλο: «Άρωμα Watergate γύρω από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη». Δεν παραλείπει να τονίσει ότι η πρώτη ενέργεια του πρωθυπουργού με το που εγκαταστάθηκε στο Μαξίμου ήταν να πάρει υπό την ευθεία επίβλεψή του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μαζί με την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

Σειρά από δημοσιεύματα-καταπέλτες

Στο ειδησεογραφικό site Politico έχουν αφιερώσει μια σειρά από άρθρα, τα οποία καταλάμβαναν σημαντική θέση και χώρο στα newsletter για την Ευρώπη που λαμβάνουν οι
συνδρομητές του. Στα άρθρα αυτά γίνεται ξεκάθαρα λόγος για σκάνδαλο παρακολούθησης.

Στο βρετανικό BBC, έπαιξε πριν από πέντε μέρες ρεπορτάζ για τις παρακολουθήσεις και τις κατηγορίες που βαραίνουν την ελληνική κυβέρνηση.

Η Washington Post, εφημερίδα που αποκάλυψε το αυθεντικό σκάνδαλο Watergate, δημοσιεύει μια επιβαρυντική αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Οι αναφορές για το σκάνδαλο βρήκαν χώρο σε μια σειρά από άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και πόρταλ ανά τον κόσμο. Ανάμεσα σε άλλα είναι το Reuters, το Associated Press, η La Repubblica, και η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Υποκλοπών: Να δοθούν στη Βουλή τα χιλιάδες ονόματα όσων παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Νέο «χαστούκι» από New York Times στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: «Ολοφάνερη σήψη στην καρδιά της Ελλάδας»

Την παραίτηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter