Διεθνής Τύπος: Ασθενείς μεταφέρονται σε πάρκινγκ αυτοκινήτων στη Βρετανία – Έρευνα για τρομοκρατία στη Βραζιλία

Διεθνής Τύπος: Ασθενείς μεταφέρονται σε πάρκινγκ αυτοκινήτων στη Βρετανία – Έρευνα για τρομοκρατία στη Βραζιλία

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «To υπερπλήρες NHS στρέφεται σε καμπίνες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων». Ένας νέος γύρος απεργιών έχει προγραμματιστεί καθώς οι συνομιλίες για τις αμοιβές των νοσοκομειακών οδηγούνται σε αδιέξοδο. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι απεργίες στο NHS θα συνεχιστούν καθώς τα συνδικάτα κατηγορούν τον υπουργό για την αποτυχία των συνομιλιών». Οι απεργίες θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα από τους νοσοκομειακούς και τους γιατρούς παρά την πρόθεση του Σούνακ να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για αύξηση των μισθών τους. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο πρίγκιπας Χάρι ‘απήχθη από την αίρεση της ψυχοθεραπείας’». Η βασιλική οικογένεια πιστεύει ότι ο Χάρι είναι παγιδευμένος και πως ό,τι πουν θα το βγάλει στη φόρα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η Βρετανία πρόθυμη να στείλει τανκ στην Ουκρανία καθώς βρετανοί εθελοντές εξαφανίζονται». Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει την προμήθεια Challenger II στο Κίεβο, κίνηση που μπορεί να δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στο Ζελένσκι.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η Βραζιλία συλλαμβάνει 1.500 στις επιθέσεις στην πρωτεύουσα». Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν τις ταραχές τρομοκρατική ενέργεια. Παράλληλα, ο Μπολσονάρο μπαίνει σε νοσοκομείο στη Φλόριντα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Το Κίεβο μπαίνει σε σκληρές μάχες για το Μπαχμούτ». Οι Ουκρανοί ασπάζονται μια στρατηγική μάχης «μέτρο το μέτρο». Στους Financial Times διαβάζουμε: «Εξελίξεις στις συνομιλίες με τις Βρυξέλλες για το εμπορικό αδιέξοδο με τη Βόρεια Ιρλανδία». Συμφωνία για πρόσβαση της ΕΕ στα υπολογιστικά συστήματα, σε μια εξέλιξη που θα τελειώσει την ταραχή που προκλήθηκε στη Βρετανία μετά το Brexit. Τέλος η Washington Post: «Η εξέγερση στη Βραζιλία δεν ήταν μυστική». Έγινε έκκληση σε δράση αρκετές μέρες πριν την εξέγερση. Οι αρχές κάνουν συλλήψεις και ξεκινούν έρευνα.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Περισσότερες από χίλιες συλλήψεις μετά τις ταραχές στη Μπραζίλια». Στρατός και αστυνομία καθαρίζουν τα στρατόπεδα των υποστηρικτών του Μπολσονάρο. Ο Λούλα κάνει λόγο για τρομοκρατικές επιθέσεις. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Λούλα αντιδρά σκληρά μετά την επίθεση». Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ανακοινώνει τις συνέπειες για τους “πραξικοπηματίες” μετά την εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρο σε κυβερνητικά κτίρια. Η αστυνομία στην πρωτεύουσα φέρεται να έχει προβάλει μικρή αντίσταση. Τέλος, η Die Welt: «Ελλείψεις οδηγών: Χάος σε λεωφορεία και τρένα». Οι εταιρείες μεταφορών σε μεγάλες γερμανικές πόλεις αναφέρουν ποσοστά ασθενειών ρεκόρ

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η δικαιοσύνη του Λούλα». Μετά από την επίθεση ακολούθησαν 1.500 συλλήψεις. Ο Μπολσονάρο σε νοσοκομείο στη Φλόριντα, οι γιοί του ζητάνε από την Ιταλία να του δώσει την υπηκοότητα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Κόντρα για την ακριβή βενζίνη». Αντιδράσεις για την ακρίβεια στα καύσιμα: οι πρατηριούχοι λένε στην κυβέρνηση ότι οι φόροι είναι πολύ υψηλοί και ότι «αντιγράφουμε τους Γερμανούς». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Σχέδιο ανάκαμψης, συμφωνία για αλλαγές». Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρέθηκε στη Ρώμη για να συναντήσει τη Μελόνι. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ανοίγματα της ΕΕ για τους μετανάστες». Στη συνάντηση Μελόνι – Φον ντερ Λάιεν, οι οποίες θέλουν να φτιάξουν ένα κοινό σχέδιο για τους κρατούμενους, τις συμφωνίες και τις ΜΚΟ.

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Βραζιλία: Εύθραυστη Δημοκρατία». Δυο χρόνια μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Τραμπ, η επίθεση της Κυριακής σε κυβερνητικά κτίρια από μπολσοναριστές σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Βραζιλία: Η δημοκρατία κλονίζεται από την επίθεση στην καρδιά της εξουσίας». Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου ακροδεξιοί οπαδοί του Μπολσονάρο βανδάλισαν κυβερνητικά κτίρια. Ο νέος πρόεδρος Λούλα υποσχέθηκε ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι και έθεσε την πρωτεύουσα υπό ομοσπονδιακό έλεγχο. Τέλος, η Le Figaro: «H Μπορν λανσάρει τη μεταρρύθμιση των συντάξεων, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν». Η πρωθυπουργός προχώρησε την Δευτέρα στις τελευταίες τροπολογίες. Χωρίς να κάνει λόγο για την ηλικία συνταξιοδότησης, επιμένει στην στήριξη από την κοινωνία που έχει το σχέδιό της. 

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Βραζιλίας καταπνίγουν την πραξικοπηματική επίθεση». Διέλυσε τους οπαδούς του Μπολσονάρο με περισσότερες από 1.200 συλλήψεις. Και η El Mundo: «Τέσσερις στους 10 νέους που μένουν άνεργοι στην ΕΕ είναι Ισπανοί». Η ανεργία των νέων στην Ισπανία αυξάνεται στο 32,3%, με 68.000 νέους άνεργους κάτω των 25 ετών, έναντι 15,1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter