Διεθνής Τύπος: Κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία για την αναγνώριση των αυτονομιστών

Διεθνής Τύπος: Κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία για την αναγνώριση των αυτονομιστών

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο Μπάιντεν και η ΕΕ τιμωρούν τον Πούτιν». Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία αρνείται στην Ουκρανία το δικαίωμα να υπάρχει. Κυρώσεις από τον Λευκό Οίκο και τις Βρυξέλλες σε τράπεζες, ολιγάρχες και βουλευτές της Δούμας. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μπάιντεν, ο Πούτιν θα το πληρώσει ακριβά». Οι ΗΠΑ και ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και άτομα υψηλού οικονομικού προφίλ από τη Ρωσία. Η Il Messaggero κυκλοφορεί με τίτλο: «Ουκρανία, κυρώσεις για τον Πούτιν». Μετά την κατάληψη του Ντονμπάς η Γερμανία μπλοκάρει αμέσως τον αγωγό αερίου Nord Stream 2. Ο Μπάιντεν και η ΕΕ επιβάλλουν κυρώσεις στα οικονομικά των ρώσων ολιγαρχών. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ εκτιμά ότι η επίθεση της Ρωσίας σε μεγάλη κλίμακα είναι ακόμα πιθανή. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Πούτιν απειλεί. Κυρώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ». Ο Ντράγκι θεωρεί την κίνηση του Πούτιν “απαράδεκτη παραβίαση της κυριαρχίας” της Ουκρανίας. Παράλληλα, ο Μπάιντεν στέλνει περισσότερους στρατιώτες στη Βαλτική.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Αγρύπνια των όπλων στην Ουκρανία». Η εφημερίδα μεταφέρει το ρεπορτάζ από το Ντονμπάς, όπου ο πληθυσμός καλωσόρισε την απόφαση του ρώσου προέδρου να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτοαποκαλούμενων Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Στη Libération διαβάζουμε: «Ουκρανία, αντιμέτωπη με τον πόλεμο». Η εφημερίδα πάει στην συγκέντρωση και των δύο στρατοπέδων, την στιγμή που οι Δυτικοί έχουν ήδη ανακοινώσει κυρώσεις ψάχνοντας την κατάλληλη απάντηση απέναντι στο Βλάντιμιρ Πούτιν. Η Le Monde έχει τίτλο: «Ο Βλάντιμιρ Πούτιν περνά στην επίθεση στην Ουκρανία». Ο ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών περιοχών του Ντονμπάς και έχει στείλει το στρατό του στην περιοχή. Τέλος, η Le Figaro: «Ουκρανία: μέχρι πού θα φτάσει ο Πούτιν;». Μετά την αναγνώριση, η Μόσχα έχει θεμελιώσει ένα σύμφωνο άμυνας με τις αυτονομιστικές δημοκρατίες του Ντονμπάς, που αυξάνει τους φόβους για μια εισβολή στην υπόλοιπη Ουκρανία.

Στη Γερμανία,  ο καγκελάριος Σολτς έβαλε πάγο στον αγωγό που φέρνει αέριο από τη Ρωσία.  Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει σχετικά: «Ο Σολτς σταματά τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2». Ο καγκελάριος λέει ότι πρέπει να « αλλάξει θεμελιωδώς η κατάσταση». Η ρωσική Άνω Βουλή εγκρίνει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Σολτς σταματά το Nord Stream 2». Λόγω της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας, η Καγκελάριος αναστέλλει την έγκριση. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στις τράπεζες και στις συναλλαγές κρατικών ομολόγων. Τέλος, η Die Welt: «Η αφέλεια της Ευρώπης και η υπερηφάνεια της Ρωσίας». Στην Ουκρανία, τίποτα λιγότερο από τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων είναι υπό αμφισβήτηση, εκτιμά η εφημερίδα. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων, ειδικά για τη γερμανική εξωτερική πολιτική. Εάν ο ρωσικός τρόπος είναι επιτυχής, υπάρχει ήδη μια απειλή εισβολής από την επόμενη παγκόσμια δύναμη.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι ΗΠΑ και η ΕΕ τιμωρούν τη Ρωσία με κυρώσεις για την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας». Η Δύση μπλοκάρει την πρόσβαση της Μόσχας στις χρηματοοικονομικές αγορές. Και η El Mundo: «Ο Πούτιν ετοιμάζει το στρατό για ενέργειες στο εξωτερικό και αγνοεί τις κυρώσεις». Η Δύση τιμωρεί τη ρωσική οικονομία και το Βερολίνο σταματά τον αγωγό αερίου που τον συνδέει με τη Ρωσία.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η Δύση επιβάλλει κυρώσεις καθώς ο Μπάιντεν προειδοποιεί για πόλεμο». Οι βουλευτές απαιτούν αυστηρότερα μέτρα από το Μπόρις Τζόνσον. Παράλληλα, οι ΗΠΑ λένε ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται για ολοκληρωτική εισβολή στην Ουκρανία. Στο Guardian διαβάζουμε: «Η απειλή πολέμου μεγαλώνει καθώς ο Πούτιν υποστηρίζει τα κράτη-δορυφόρους στην Ουκρανία». Ο Μπάιντεν καταδικάζει την προσπάθεια να αποσπάσει η Ρωσία μεγάλο κομμάτι της Ουκρανίας. Ο Independent έχει τίτλο: «Ο πρωθυπουργός παροτρύνεται να δυναμώσει τις ‘χλιαρές’ κυρώσεις στη Ρωσία». Κριτική στη Βρετανία και τα μέτρα της κατά της Ρωσίας καθώς ο Πούτιν ετοιμάζεται για μεγαλύτερη εισβολή. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Πούτιν επεμβαίνει και θα το πάει μακριά, λέει ο Μπάιντεν». Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί για “ανείπωτη τραγωδία” στην σύγκρουση στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο διεκδικεί περισσότερο έδαφος από αυτό που κατέχουν οι αυτονομιστικές περιοχές, αναφέρει η εφημερίδα.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Η Δύση επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας». Οι ΗΠΑ κινούνται εναντίον 2 τραπεζών και ρώσων ολιγαρχών. Ο Μπάιντεν υπόσχεται περισσότερες κυρώσεις αν η εισβολή στην Ουκρανία “μεγαλώσει”. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η Δύση χτυπά τη Μόσχα με κυρώσεις». Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στοχεύουν τράπεζες και τον αγωγό Nord Stream 2 καθώς ο Μπάιντεν κάνει λόγο για “αρχή της εισβολής” στην Ουκρανία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Καταδικάζοντας τη Ρωσία, ο Μπάιντεν επιβάλει κυρώσεις». Ο αμερικανός πρόεδρος ακολουθεί τους συμμάχους του για την οικονομική αποκοπή της Ρωσίας λόγω της ‘εισβολής’ στην Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα. Τέλος, οι Financial Times: «Ο Πούτιν υποστηρίζει την απαίτηση των αυτονομιστών για ολόκληρη την περιοχή του Ντονμπάς στην Ουκρανία». Η αποδοχή αυτής της απαίτησης ανεβάζει τους φόβους για πλήρη εισβολή. Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις όπως και οι ΕΕ, Βρετανία. Ο Σολτς “παγώνει” το Nord Stream 2.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter