Διεθνής Τύπος: Ο Μπάιντεν στέλνει 1.500 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό – Αναθεώρηση των κανόνων εισδοχής μεταναστών στην ΕΕ

Διεθνής Τύπος: Ο Μπάιντεν στέλνει 1.500 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό – Αναθεώρηση των κανόνων εισδοχής μεταναστών στην ΕΕ

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μπάιντεν θα στείλει στρατεύματα στα σύνορα καθώς οι πόλεις ετοιμάζεται για τους μετανάστες». Ο αμερικανός πρόεδρος στέλνει 1.500 στρατιώτες στα νότια σύνορα με το Μεξικό, όπου πόλεις κηρύττουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζητούν ομοσπονδιακή βοήθεια. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Είναι το όριο χρέους συνταγματικό; Η συζήτηση έχει ανοίξει». Οι βοηθοί του Μπάιντεν εξετάζουν μια θεωρία που δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα: σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το όριο δανεισμού, να συνεχίσει να τυπώνει χρήμα σύμφωνα με την 14η Τροπολογία ώστε να πληρώνει τους λογαριασμούς της. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η τεχνητή νοημοσύνη παίρνει το πρώτο “σκαλπ” καθώς οι μετοχές στον τομέα της εκπαίδευσης κατακρημνίζονται». Συναγερμός στις εταιρείες παροχής τεχνολογίας εκπαίδευσης (Edtech), καθώς τα προγράμματα παραγωγής αυτόματων απαντήσεων επηρεάζουν τις πωλήσεις τους. Τέλος η Washington Post: «Η στρατηγική για συμφωνία για το χρέος κολλάει στην πλαισίωση». Η αμφίδρομη διαπραγμάτευση μπορεί να κάνει τόσο τον Μπάιντεν όσο και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, να ισχυριστούν ότι και οι δύο κέρδισαν στον αγώνα για την αύξηση του ορίου του χρέους.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι βιομηχανικές χώρες θέλουν, για πρώτη φορά, να τηρήσουν τις υποσχέσεις για βοήθεια σχετικά με το κλίμα». Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, προέτρεψε τις αναπτυγμένες χώρες να χορηγήσουν τα υπεσχημένα 100 δισεκατομμύρια δολάρια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Αναμένεται να δοθούν περισσότερα χρήματα από τη Γερμανία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Απόδραση στην Ευρώπη». Επί μήνες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν άσυλο στις χώρες της ΕΕ. Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες θέλουν τώρα να ρυθμίσουν τις διαδικασίες εισδοχής. Τέλος, η Die Welt: «Τεράστιες ρωσικές απώλειες στις μάχες στην Ουκρανία». Νέες εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Οι μισοί από τους νεκρούς λέγεται ότι είναι στρατιώτες της Βάγκνερ. 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Απαγόρευση των κλήσεων από πωλητές για την αντιμετώπιση των οικονομικών απατών». Κανένα μέρος να κρυφτούν οι απατεώνες, υπόσχεται ο Σούνακ. Ο Guardian έχει τίτλο: «Νέες εξουσίες ενάντια στις διαδηλώσεις περνούν σε νόμο, έγκαιρα, εν όψει της Στέψης». Εκφοβιστικές επιστολές του υπουργείου Εσωτερικών εστάλησαν σε αντι-μοναρχικές οργανώσεις που σχεδιάζουν να κάνουν ειρηνικές διαδηλώσεις το ερχόμενο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της Στέψης. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο ‘νονός’ της τεχνητής νοημοσύνης παραιτείται από την Google». Ο Τζέφρι Χίντον θέλει να προειδοποιήσει για τις απειλές των προγραμμάτων που βοήθησε να δημιουργηθούν. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι κατάσκοποι φέρνουν τη μάχη στους απατεώνες με τα μηνύματα». Η τεχνολογία που βομβαρδίζει τους πολίτες με μηνύματα θα απαγορευτεί μετά τους περιορισμούς της υπουργού Εσωτερικών.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Κινητικότητα στην εργασία: Όλοι στο δρόμο». Τα συνδικάτα Cgil, Cisl και το Uil θα διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Μελόνι. Το Δημοκρατικό κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων ενώνονται στον αγώνα κατά του διατάγματος που προωθεί την επισφάλεια. Στη La Stampa διαβάζουμε, βλέποντας μια φωτογραφία της συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ να κρατάει ένα τσεκούρι: «Αγωνιστείτε για την αλήθεια». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ο έλεγχος της προόδου και το μέλλον της εργασίας». Η εφημερίδα στοχάζεται πάνω στο θέμα των ημερών, την τεχνητή νοημοσύνη και τον τρόπο που θα επηρεάσει ορισμένες θέσεις εργασίας. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο πληθωρισμός αυξάνεται και άλλο». Η αύξηση φτάνει το 8,3% σε ένα έτος.

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Τεχνητή νοημοσύνη και πολιτική: επικίνδυνοι δεσμοί». Η δημοφιλία του ChatGPT, διάδοση ψεύτικων εικόνων, επιτάχυνση των τεχνικών προπαγάνδας… Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης ανατρέπει τον πολιτικό κόσμο, του οποίου η επιρροή αμφισβητείται εν όψει των προεδρικών εκλογών το 2027. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Μετά την 1η Μαΐου, το στέλεχος ελπίζει να γυρίσει σελίδα». Τα συνδικάτα κατάφεραν τη Δευτέρα να κινητοποιηθούν μαζικά κόντρα στη μεταρρύθμιση των συντάξεων. Τέλος, η Le Figaro: «Καθολική στράτευση: το σχέδιο του Μακρόν στα σκαριά». Ο γάλλος πρόεδρος θέλει να προχωρήσει την ατζέντα του μακριά από την υπόθεση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης με την προώθηση του σχεδίου της γενικής στράτευσης.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το ρήγμα των Podemos και του Sumar διχάζει την αριστερά». Σε δημοσκόπηση για χάρη της εφημερίδας, δείχνει ότι μετά την απόσχιση του προοδευτικού σχηματισμού της υπουργού Εργασίας, Γιολάντα Ντίαθ, το Λαϊκό κόμμα μπορεί να καταλάβει την απόλυτη πλειοψηφία με τη βοήθεια του Vox. Και η El Mundo: «Η Αγιούσο απενεργοποιεί την πρόκληση του Μπολάνιος για να πολώσει τις εκλογές της 28ης Mαΐου». Η πρόεδρος της Κοινότητας της Μαδρίτης, Ισαμπέλ Αγιούσο, σταματά τον ελιγμό του υπουργού και στέλνει μήνυμα: «Αυτό που συμβαίνει στη Μαδρίτη θα έχει απήχηση σε όλη την Ισπανία». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter