Διεθνής Τύπος: Ποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια στη Wall Street – Αρνείται τις κατηγορίες το Κίεβο για την επίθεση drone

Διεθνής Τύπος: Ποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια στη Wall Street – Αρνείται τις κατηγορίες το Κίεβο για την επίθεση drone

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Επίθεση drone στη ρωσική πρωτεύουσα». Ο Πούτιν κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση», ενώ το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε σχέση. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Επιθέσεις με drone στη Μόσχα και το Κίεβο». Η επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα είχε στόχο αμάχους, εξήγησε ο πρόεδρος Πούτιν, κατηγορώντας την Ουκρανία. Οι Ουκρανοί αρνήθηκαν και παραπονέθηκαν για μαζικές αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές. Τέλος, η Die Welt: «Η Μόσχα πρώτος στόχος μεγάλων επιδρομών με drone». Η Ρωσία κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» από την Ουκρανία, διαφωνεί το Κίεβο. 

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Όσοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση έβγαλαν δισεκατομμύρια σε κέρδος πουλώντας μετοχές πριν από την έκρηξη του SPAC». Μεγαλοστελέχη σε εταιρείες που έκαναν δημόσια εγγραφή με οχήματα απόκτησης ειδικού σκοπού (special-purpose acquisition company – SPAC) αγόρασαν χαμηλά και μετά το “μπουμ” των μετοχών, πούλησαν ψηλά, βγάζοντας δισεκατομμύρια δολάρια. Οι New York Times έχουν τίτλο: «’Δαγκωμένη’ από drone, η Μόσχα γίνεται ένας αγχωμένος στόχος». Περισσότερο ψυχολογικό ήταν το πλήγμα που δέχθηκε η Ρωσία, ενώ η επίθεση στην πρωτεύουσα μπορεί να σημαίνει μια αλλαγή στον πόλεμο. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Τα δυτικά κράτη αυξάνουν την πίεση στον Ερντογάν για να μπει η Σουηδία στο ΝΑΤΟ». Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πιέζει για πρόοδο στις συνομιλίες, ενώ η Στοκχόλμη κάνει μια τελευταία προσπάθεια για lobbying. Τέλος η Washington Post: «Η συμφωνία του ορίου χρέους περνά το πρώτο του εμπόδιο». Η ρυθμιστική επιτροπή προωθεί το νομοσχέδιο καθώς ο Μακάρθι εργάζεται για να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Οι βασιλείς της κωλυσιεργίας». Η πρόταση του νόμου της κοινοβουλευτικής ομάδας Liot, που σκοπό έχει να ανακαλέσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, συζητείται αυτή την Τετάρτη στην επιτροπή της Βουλής. Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είναι έτοιμη να σταματήσει εντελώς την ψηφοφορία. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Τουρκία: Ο Ερντογάν θριαμβεύει, η οικονομία ταλαντεύεται». Ο τούρκος πρόεδρος επανεκλέγη την Κυριακή για τρίτη φορά, παρά την κακή διαχείριση της καταστροφής από τους σεισμούς και τον πληθωρισμό. Τέλος, η Le Figaro: «Airbnb, το φαινόμενο που αποσταθεροποιεί τα κέντρα των πόλεων». Οι δήμοι πολλαπλασιάζουν τα μέτρα για την αναχαίτιση του παλιρροϊκού κύματος της εποχικής μίσθωσης. Όμως ο αμερικανικός γίγαντας, του οποίου η επιτυχία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αντιστέκεται.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι πρωτοπόροι του ΑΙ φοβούνται την εξαφάνιση». Οι δημιουργίες μας είναι τόσο μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα όσο και οι πυρηνικοί πόλεμοι ή οι πανδημίες, λένε εκατοντάδες ειδικοί σε μια έκκληση να τεθούν κανόνες για την τεχνολογία που ανέπτυξαν. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η κυβέρνηση κατηγορείται για συγκάλυψη στη μάχη για τις αποδείξεις». Ο Ρίσι Σούνακ κατηγορήθηκε ότι προσπαθεί να συγκαλύψει τους υπουργούς και τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια του lockdown. Στον Independent διαβάζουμε: «Τα μηνύματα WhatsApp του Μπόρις: Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος μπλοφάρει». Την κολοκυθιά παίζουν κυβέρνηση, Ντάουνινγκ Στριτ και Μπόρις Τζόνσον. Τέλος, η Daily Telegraph: «Αντιδράσεις για τη συγκάλυψη των μηνυμάτων των υπουργών». Η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί μηνύματα για να προστατέψει το Σούνακ και άλλους βουλευτές, λένε οι συνεργάτες του Τζόνσον.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα βάσανα του Δημοκρατικού κόμματος». Μια μέρα μετά την ήττα, η επικεφαλής Έλι Σλάιν πρέπει να κάνει το λογαριασμό με το τεταμένο κλίμα μέσα στο κόμμα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Στην Ιταλία, αυταρχική μετεξέλιξη». Συνέντευξη του Ρομάνο Πρόντι: «Η κυβέρνηση θέλει τα πάντα. Η Σλάιν έπρεπε να σταθεί ενάντια στους διαδηλωτές». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Φορολογία, σχέδιο για τα χαμηλά εισοδήματα». Η Μελόνι συναντά τα συνδικάτα και τους εργατικούς κλάδους: «Θα αυξήσουμε την πρώτη κλίμακα του φόρου εισοδήματος». Τέλος, η Corriere della Sera: «Drone στη Μόσχα, η οργή του Πούτιν». Χτυπήθηκαν τρία κτίρια στη συνοικία των ελίτ, αναφέρει η εφημερίδα. Η ενέργεια έγινε μετά από βομβαρδισμό του Κιέβου.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «H Γιολάντα Ντίαθ καταχωρεί το Sumar ως κόμμα και θέτει πίεση στους Podemos». Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα χρησιμοποιήσει τον πολιτικό της φορέα για να ενσωματώσει τους ανεξάρτητους στο σχέδιό της. Και η El Mundo: «Η Ισπανία θέλει να προχωρήσει χωρίς μπλοκ και χαρακώματα». Ο επικεφαλής του Λαϊκού κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό θεωρεί τον Σάντσεθ ξεπερασμένο και ετοιμάζεται να κυβερνήσει, εκτιμά η εφημερίδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter