Δίκη Κωνσταντινέα: Καταδικάστηκαν οι 4 από τους 8 εμπλεκόμενους στην υπόθεση του ξυλοδαρμού

Δίκη Κωνσταντινέα: Καταδικάστηκαν οι 4 από τους 8 εμπλεκόμενους στην υπόθεση του ξυλοδαρμού

Ένοχους έκρινε το δικαστήριο της Καλαμάτας τους τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους που επιτέθηκαν στον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα λίγα μέτρα έξω από το γήπεδο του Μεσσηνιακού, στις 23 Σεπτεμβρίου 2018, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα κυπέλλου μεταξύ της Καλαμάτας και του Παμίσου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οι ποινές

Μετά από πολύωρη διαδικασία του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή για τον ξυλοδαρμό και την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε πέντε μήνες φυλάκισης με αναστολή για απλή συνέργεια και ψυχική συνδρομή στο περιστατικό, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους κρίθηκε αθώος για δικονομικούς λόγους.

Ο βουλευτής ζήτησε να μην διωχθούν ποινικά τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και αθωώθηκαν.

Επί της διαδικασίας, αποδείχτηκε ότι πράγματι υπήρξε το βίαιο επεισόδιο κατά του βουλευτή, το οποίο αποσυνδέθηκε το αδίκημα από τον αθλητικό νόμο και αποδείχτηκε ότι οι λόγοι της επίθεσης είχαν εθνικιστικά αιτία, λόγω της επικαιρότητας την εποχή του επεισοδίου για το θέμα της Μακεδονίας, λαμβάνοντας έτσι σαφώς πολιτικές προεκτάσεις.

Κι αυτό δεδομένου ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δεν είχαν καμία προηγούμενη σχέση με τον βουλευτή ή προηγούμενα από τους αθλητικούς χώρους, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία.

Με άλλα λόγια η εθνικιστική έξαρση που υπήρχε τότε, λόγω της επικείμενης ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, οδήγησε σε αυτή την ακραία συμπεριφορά τους κατηγορούμενους, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του Πέτρου Κωνσταντινέα, αφού επλήγη ως πρόσωπο και κυρίως ως βουλευτής.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Κωνσταντινέα, Άγγελος Βλαχονικολός, μίλησε στο Messinialive και τόνισε ότι “Η απόφαση του Δικαστηρίου αποτελεί μία απόλυτη δικαίωση για τον βουλευτή, αφού αποδείχθηκε ότι συνέβη το περιστατικό βίας. Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης κρίθηκαν αβάσιμοι και κυρίως η προσπάθεια που έγινε για να θεωρηθούν ως μη αυθεντικά τα πιστοποιητικά από το νοσοκομείο Καλαμάτας, τα οποία αποτελούν και δημόσια έγγραφα. Οι δύο πλευρές δεν είχαν προηγούμενα από τον αθλητισμό. Κανένας δεν απάντησε για το τηλέφωνο αφού όλοι έλεγαν πως δεν ήξεραν και αποδείχθηκε ότι η επίθεση βασίστηκε καθαρά σε πολιτικούς λόγους, με φασιστικά κίνητρα. Μάλιστα ο ίδιος ο Πέτρος Κωνσταντινέας δεν θέλησε την ποινική δίωξη τριών ατόμων που η δικογραφία τους ενέπλεκε στο περιστατικό”.

Πηγή: messinialive.gr

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter