Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ για παράνομες προσλήψεις: Αίτημα Πολάκη προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ για παράνομες προσλήψεις: Αίτημα Πολάκη προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας

Νέα τροπή λαμβάνει η δίκη της αποκαλούμενης και ως «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ (Πουλής, Θεοφιλάτου, Πολύζου, Παπαδημητρίου) σχετικά με τις δεκάδες παράνομες προσλήψεις ημετέρων που ζημίωσαν τον Οργανισμό επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Δείτε επίσης: Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν παρίσταται στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις για να καλύψει τον Πουλή

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατέθεσε μέσω του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη, έγγραφο αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, προκειμένου να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη. Ο ίδιος άλλωστε όπως αναφέρει στο αίτημα, είχε «υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, για τα πεπραγμένα των κατηγορουμένων» και όπως αναφέρει «γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες για την δυσώδη αυτή υπόθεση».

Η παρέμβαση Πολάκη προέκυψε μετά και την εντελώς ξαφνική στροφή 180 μοιρών που έκανε η διοίκηση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη δίκη και την υποβολή για την υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Δείτε επίσης: Πολάκης: «Τι συνέβη και ο ΕΟΔΥ έκανε στροφή 180 μοιρών μέσα σε λίγες μέρες;»

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα τα οποία είχε δημοσιοποιήσει το documentonews.gr, ενώ αρχικά η διοίκηση του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου, είχε αποφασίσει να υποβάλλει δήλωση για την υποστήριξη της κατηγορίας, τελικά μόλις λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της δίκη, «ανέκρουσε πρύμναν». Όλα αυτά, λίγες μόνο μέρες αφότου ο Άδωνης Γεωργιάδης, προσωπικός φίλος και συνεργάτης με μέλη της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» ανέλαβε τη θέση του υπουργού Υγείας, ενώ υπήρξε και συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΟΔΥ.

Δείτε επίσης: Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν παρίσταται στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις για να καλύψει τον Πουλή

Το αίτημα Πολάκη κατατέθηκε ενώπιον της διευθύνουσας την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών (υπ’ όψιν του εισαγγελέα της έδρας Σπύρου Παππά και του προέδρου του Δικαστηρίου, Ανδρέα Ντόκου) επικαλούμενος την παράγραφο 1 του άρθρου 327 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Όπως υπογραμμίζεται σε αυτό «ο εισαγγελέας οφείλει να κλητεύει στο ακροατήριο όλους τους ουσιώδεις μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης. Εκτός από τις αποδείξεις που έχουν συλλεγεί κατά την ανάκριση, μπορεί να προσκομίσει στο ακροατήριο νέους μάρτυρες και άλλες αποδείξεις».

Στο αίτημα του ο κ. Πολάκης αναφέρεται στην ξαφνική «κωλοτούμπα» της διοίκησης του ΕΟΔΥ, κάνοντας λόγο για τέλεση τυχόν αδικημάτων όπως η απιστία, παράβαση καθήκοντος κτλ. Επίσης όπως υπογραμμίζεται, παρά το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης είχε «υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, για τα πεπραγμένα των κατηγορουμένων και γνωρίζει πολύ καλά το καθεστώς «εργασίας» των παράνομα προσληφθέντων…, και πολλές λεπτομέρειες για την δυσώδη αυτή υπόθεση… ουδέποτε κλητεύθηκε για να εισφέρει αποδεικτικά στη διαδικασία».

Επίσης όπως επισημαίνει, εκτός από τον ίδιο δεν κλητεύθηκαν ούτε οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που ερεύνησαν την υπόθεση και «συγκέντρωσαν συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση». Πρόκειται για επιθεωρητές που σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, «καταμηνύθηκαν ψευδώς από κατηγορούμενους, και αρχειοθετήθηκε υπέρ τους η υπόθεση».

Δείτε επίσης: Τα πρακτικά της συγκάλυψης για την «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Συνεχίζεται η δίκη

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αύριο Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής και συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, η σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (συνεργάτης επίσης του κ. Γεωργιάδη), η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου, Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν κατά περίπτωση στις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη. Οι προσλήψεις έγιναν την περίοδο 2013 – 2014 και ζημιώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 251.629 ευρώ.

Δείτε επίσης: Άδωνης για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Εγώ έδωσα προφορική εντολή, δεν υπήρξε ζημία επειδή εργάστηκαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter