Δίκη Λιγνάδη: Πρόεδρος … υπεράσπισης (Video)

Δίκη Λιγνάδη: Πρόεδρος … υπεράσπισης (Video)

Η πρόεδρος Πρωτοδικών, Παναγιώτα Γιούπη, ψήφισε την πλήρη απαλλαγή του Λιγνάδη. Όταν αυτό δεν της πέρασε, ψήφισε να βγει με αναστολή παρότι αποδείχθηκε πως είχε βιάσει δύο ανήλικους. Σε όλη τη δίκη άφηνε απροστάτευτα τα θύματα και τους μάρτυρες απέναντι σε κακοποιητικές υπερασπιστικές τακτικές.

Χαρακτηριστικά, δεν εγκάλεσε τον Α. Κούγια όταν ζήτησε να γίνει αναπαράσταση του βιασμού με πρωταγωνιστή τον δικηγόρο των θυμάτων επειδή  «του αρέσει», ενώ του επέτρεπε να απειλεί την ίδια και τον εισαγγελέα, με αναφορές… στη δίωξη Τουλουπάκη.

Στη δίκη δεν κλήθηκαν 6 άτομα που θα κατέθεταν εναντίον του, ενώ η πρόεδρος ήταν επιλεκτική με τα πειστήρια καθώς δεν έκανε δεκτή τη χρήση φωτογραφιών που είχε κατασχέσει η ΕΛΑΣ από το κινητό του Δ. Λιγνάδη.

Για τον έναν βιασμό, το Δικαστήριο επέβαλε την κατώτερη δυνατή ποινή, ενώ η πρόεδρος ψήφισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς για κατηγορούμενο που δεν είχε καν ομολογήσει.

Μια απόφαση- φραγμός  στα στόματα που ανοίγουν για να καταγγείλουν βιασμούς.

Η ιστορία έχει ήδη γράψει πως αυτόν τον βιαστή, τον διόρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον υπερασπιζόταν για εβδομάδες η Υπουργός Πολιτισμού, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. του παρείχε χρόνο για να συγκαλύψει τα εγκλήματά του.

Τελικώς το ξέπλυμα υπέγραψε μια δικαιοσύνη που δαγκώνει… μόνο τους ξυπόλυτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter