Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν… θυμάται τίποτα ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρών στη δολοφονία Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν… θυμάται τίποτα ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρών στη δολοφονία Φύσσα

Με τις καταθέσεις δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά συνεχίστηκε η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Ο αστυνομικός Δημήτρης Μπάγιος, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ανδρέα Μπιάγκη συνέλεξαν το μαχαίρι με το οποίο ο Γ. Ρουπακιάς σκότωσε τον Π. Φύσσα είπε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πως «όλο το περαστικό κράτησε λίγα λεπτά, εγώ ήμουν παρατηρητής». Ο μάρτυρας στις περισσότερες ερωτήσεις που δέχτηκε απάντησε «δεν θυμάμαι».

Πρόεδρος: Κρατούσαν κάτι; Στην πρώτη κατάθεση λέτε κρατούσαν ρόπαλα.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι για ρόπαλα, κρατούσαν κράνη.

Εισαγγελέας: Υπήρξαν περαστικοί στη διάρκεια του επεισοδίου;

Μάρτυρας: Στην Τσαλδάρη είχε κόσμο, ναι.

Εισαγγελέας: Πόσοι ήταν; Τέσσερις, πέντε, πενήντα;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να πω.

Εισαγγελέας: Περάσατε τρέχοντας τη νησίδα, είδατε άλλα άτομα;

Μάρτυρας: Όχι απ’ όσο θυμάμαι.

Εισαγγελέας: «Κάποια άτομα, τέσσερα, πέντε να τρέχουν» λέτε στην κατάθεσή σας

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι αυτό τώρα.

Εισαγγελέας: Τσακώνονταν ο Ρουπακιάς με τον Φύσσα; Το μάθατε;

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι.

Εισαγγελέας: Έχετε πει τέσσερις, πέντε χτυπούσαν τον Φύσσα.

Μάρτυρας: Μπορεί να μου το είπανε οι συνάδελφοι, δεν το θυμάμαι.

Εισαγγελέας: Απέσπασε κάποιος τον Ρουπακιά;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Εισαγγελέας: Λέτε κάποιος τον έσπρωξε για να τον αποσπάσει.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Εισαγγελέας: Ρωτήσατε για μάρτυρες;

Μάρτυρας: Απ’ όσο θυμάμαι κανείς δεν ήξερε τίποτα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής αγωγής ο μάρτυρας είπε ότι η εικόνα των 50 ατόμων ήταν εκφοβιστική και πως στην αρχή πίστευε ότι πρόκειται για «διαφορά φιλάθλων». Κληθείς να απαντήσει για την πρωτόδικη εκτίμησή του ότι έπρεπε στο σημείο να έχει αποφασιστεί η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και για το εάν αποδίδει κάπου ότι έγινε λάθος από τις αστυνομικές δυνάμεις, είπε «δεν ξέρω».

Σημειώνεται πως ήταν τόσα πολλά τα σημεία τα οποία ο μάρτυρας δεν μπορούσε να απαντήσει, που σύνηγορος Υποστήριξης της κατηγορίας του ανέφερε «είναι εντυπωσιακό πόσα δεν θυμάστε από το μοναδικής σοβαρότητας, όπως εσείς είπατε, περιστατικό της καριέρας σας».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε επίσης και ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ, Ανδρέας Μπιάγκης, ζευγάρι στην μηχανή με τον προηγούμενο μάρτυρα το επίμαχο βράδυ.

«Η αρχική μου αίσθηση ήταν μήπως επρόκειτο για κάτι οπαδικό, επειδή έπαιζε ο Ολυμπιακός», είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως «εγώ ρόπαλα δεν είδα στους συγκεντρωμένους». Στην συνέχεια, όπως είπε, ο επικεφαλής τους, που μίλησε με κάποιον τους είπε πως «έγινε κάποια παρεξήγηση με αναρχικούς και άτομα της Χρυσής Αυγής, αλλά λύθηκε».

Σύμφωνα με όσα είπε ο μάρτυρας, με το που κατέβηκαν από τις μηχανές για να πάνε προς τους συγκεντρωμένους, περίπου 15 άτομα από τους συγκεντρωμένους άρχισαν να τρέχουν «φωνάζοντας και βρίζοντας»

Ο μάρτυρας, που όπως είπε, ήταν αυτός που κουβαλούσε το οπλοπολυβόλο, είδε τον Φύσσα και τον Ρουπακιά με 2 – 3 άτομα γύρω που παρεμπόδιζαν τον Φύσσα. «Φέραμε πιο πίσω τον Φύσσα για να τους χωρίσουμε και μας είπε “εμένα ρε παιδιά; Αυτός με μαχαίρωσε”. Εμείς το μαχαίρωμα δεν το είδαμε. Δεν καταλάβαμε πως τον μαχαίρωσε».

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter