Δημοσκόπηση Pulse: Αύξηση των τιμών του ρεύματος και ελληνοτουρκικά ανησυχούν την πλειοψηφία των πολιτών

Δημοσκόπηση Pulse: Αύξηση των τιμών του ρεύματος και ελληνοτουρκικά ανησυχούν την πλειοψηφία των πολιτών

Έκδηλη είναι η μεγάλη ανησυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και τις εξελίξεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά θέματα, σύμφωνα και με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, οι πολίτες στο ερώτημα ποια κατηγορία εξόδων σας προβληματίζει περισσότερο το 36% είπε το ηλεκτρικό ρεύμα, το 22% τα τρόφιμα, το 22% τα καύσιμα, το 6% το φυσικό αέριο, 5% άλλη, 9% ΔΓ/ΔΑ.

Σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα, πάνω από τους μισούς πολίτες -συγκεκριμένα το 56%- δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις πολύ ή αρκετά, ενώ 19% μέτρια και 16% λίγο ή καθόλου.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για την ημερομηνία των εκλογών, καθώς το 47% θεωρεί πως είναι καλύτερο να γίνουν εκλογές μέσα στο 2023, κοντά στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 42% απαντά πως πρέπει να γίνουν μέσα στο 2022.

Την ίδια στιγμή, κατά μισή μονάδα μειώθηκε η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  στην πρόθεση ψήφου.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,5% (από 32%), ο ΣΥΡΙΖΑ 25% (από 24%), ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ χάνει μία ολόκληρη μονάδα και πέφτει στο 12,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 3,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 μένει εκτός Βουλής με 2,5%. Στο 12% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Δημοσκόπηση Pulse

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter