Γερμανοί νεοναζί επιτέθηκαν σε Πράσινη πολιτικό – Την έφτυσαν και φώναζαν «Χάιλ Χίτλερ»

Γερμανοί νεοναζί επιτέθηκαν σε Πράσινη πολιτικό – Την έφτυσαν και φώναζαν «Χάιλ Χίτλερ»

Ενα επεισόδιο που καταγράφηκε από κάμερα της Deutsche Welle δείχνει την αύξηση των επιθέσεων από ακροδεξιούς ή και ανοιχτά νεοναζί σε βάρος πολιτών και πολιτικών στη Γερμανία. Επιθέσεις, που όπως τονίζει το ρεπορτάζ γίνονται καθημερινές, όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές.

Μια βδομάδα νωρίτερα (3/5) ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Ματίας Έκε χτυπήθηκε από ακροδεξιούς στη Δρέσδη με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του. Μετά η υπουργός Οικονομίας του Βερολίνου και πρώην δήμαρχος Φραντίσκα Γκιφέι δέχθηκε πισώπλατο χτύπημα στο Βερολίνο.

Την Τρίτη (7/5) στη Δρέσδη, μια πολιτικός των Πρασίνων, η Υβόν Μόσλερ δέχτηκε επίθεση την ώρα που η Deutsche Welle έκανε ρεπορτάζ για το κόμμα της. Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, υποστηρικτές του ακροδεξιού και ρατσιστικού κόμματος AfD επιτέθηκαν στην Μόσλερ  φτύνοντάς την στο πρόσωπο, προπηλακίζοντας όλη τη μικρή ομάδα των Πρασίνων και τους δημοσιογράφους, ενώ φώναζαν απαγορευμένα στη Γερμανία ναζιστικά συνθήματα.

Η Γερμανία, που έχει ζήσει τις πιο μαύρες ημέρες του ναζισμού πριν από και στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου, υποτίθεται ότι έχει ιδιαίτερους νόμους και κοινωνικά ανακλαστικά απέναντι σε αυτόν. Και όμως, ο ακροδεξιός λόγος οδηγεί πολλούς νέους πίσω στη χιτλερική ρητορική.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της αστυνομίας της Δρέσδης στο περιστατικό, που ενώ κλήθηκε αμέσως από τους δημοσιογράφους, και ενώ το τμήμα είναι τρία λεπτά με τα πόδια από το σημείο της επίθεσης, πήγε με το πάσο της και έδειχνε να υποβαθμίζει το περιστατικό. Τελικά ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνες σε βάρος δύο ατόμων για σωματική βλάβη, απειλή και προσβολή.

Οι νεοναζί έδειξαν τεράστιο θράσος σε αυτή την επίθεση μπροστά στις κάμερες. «Το μίσος τους και η σκληρότητά τους μπροστά στις κάμερες είναι αποκρουστικό και τρομακτικό» τόνισε μιλώντας στη DW ο εκπρόσωπος των Πρασίνων στη Δρέσδη.

Ομως το θράσος εξηγείται επειδή το AfD, στο κρατίδιο της Σαξονίας, του οποίου πρωτεύουσα τη Δρέσδη, έρχεται πρώτο κόμμα με 32% στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο Roan Brahim που δολοφονήθηκε στον Βύρωνα: Το σκοτεινό παρελθόν στην Αλβανία αποκαλύπτει το Vox

Ο Άδωνης… δίδαξε τον Βελόπουλο: Όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πωλούσε «το χειρόγραφο του Ιησού»

Ακρίβεια: «Δεν τα ξέρουν καλά οι καταναλωτές», αλλά τα… γνωρίζει ο Σκρέκας και η κυβέρνηση (Video)

Βόρεια Μακεδονία: Οι Πρέσπες, η ακροδεξιά, οι αλυτρωτισμοί και ο ασκός του Αιόλου

Eurovision 2024: Διαμαρτυρία με… χασμουρητά από την Μαρίνα Σάττι όταν μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter