Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέος ο «Shark»

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέος ο «Shark»

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 31χρονος που παραδόθηκε την Παρασκευή για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο 31χρονος, γνωστός με το προσωνύμιο «Shark» παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας, συνοδεία δικηγόρου και κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από πολύωρη απολογία.

Ποιος είναι ο «Shark»

Σύμφωνα με το Διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ο Μ.Δ. κάτοικος Κορυδαλλού είχε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της επίθεσης στις αστυνομικές δυνάμεις. Εντόπισε το σημείο μαζί με άλλους όπου ήταν τοποθετημένη η διμοιρία των ΜΑΤ και «μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών και από κοινού διενέργησαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών».

Το όνομά του βρίσκεται μεταξύ των 8 ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 και αντιμετωπίζει την κατηγορία του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του Γ. Λυγγερίδη. Όπως χαρακτηριστικά γράφεται στο Διαβιβαστικό: «Αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες».

Στον έλεγχο που έγινε στον «Shark», «με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης, ανευρέθηκαν σωματίδια με τη σύσταση των ανευρεθέντων σωματιδίων σε φορέα φωτοβολίδας τύπου αλεξιπτώτου. Επίσης, εντοπίστηκαν επιπλέον, σωματίδια καταλοίπων πυροβολισμού στο δείγμα από τα χέρια του». Μάλιστα στο παρελθόν ο Μ.Δ. είχε ταυτοποιηθεί από τη αστυνομία στις 2 Οκτωβρίου του 2021 σε «ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο», όμως «στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του».

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο Roan Brahim που δολοφονήθηκε στον Βύρωνα: Το σκοτεινό παρελθόν στην Αλβανία αποκαλύπτει το Vox

Ο Άδωνης… δίδαξε τον Βελόπουλο: Όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πωλούσε «το χειρόγραφο του Ιησού»

Ακρίβεια: «Δεν τα ξέρουν καλά οι καταναλωτές», αλλά τα… γνωρίζει ο Σκρέκας και η κυβέρνηση (Video)

Βόρεια Μακεδονία: Οι Πρέσπες, η ακροδεξιά, οι αλυτρωτισμοί και ο ασκός του Αιόλου

Eurovision 2024: Διαμαρτυρία με… χασμουρητά από την Μαρίνα Σάττι όταν μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter