Επτά στους δέκα πολίτες είναι πεπεισμένοι ότι η λίστα Documento είναι αληθινή

Επτά στους δέκα πολίτες είναι πεπεισμένοι ότι η λίστα Documento είναι αληθινή

Καταπέλτης είναι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη τα ευρήματα της έρευνας της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, στον απόηχο των συνταρακτικών αποκαλύψεων του Documento, πιστεύει ότι «η κυβέρνηση παρακολουθούσε υπουργούς της, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για τις παρακολουθήσεις.

Ειδικότερα, το 69% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι «η κυβέρνηση παρακολουθούσε υπουργούς της, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες». Παράλληλα, το 80% των ερωτηθέντων μεταξύ όσων απάντησαν ότι παρακολουθούνταν τα πρόσωπα που δημοσιεύτηκαν πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σε γνώση των παρακολουθήσεων.

Την ίδια στιγμή πλειοψηφικό είναι το αίτημα για παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το 50% των ερωτηθέντων εκφράζουν την άποψη πως «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με την καθολική απαγόρευση εμπορίας του κακόβουλου λογισμικού Predator στην Ελλάδα (87%), την αντικατάσταση του νέου διοικητή της ΕΥΠ (71%) αλλά και της αρμόδιας για την ΕΥΠ εισαγγελέως (65%).

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες «καρφώνουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για Πάτση και «καλάθι νοικοκυριού»

Δημοσκόπηση-«ράπισμα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανεπαρκές το «καλάθι του νοικοκυριού»-Γνώριζε η ΝΔ για Πάτση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter