Δούρου από Στρασβούργο: «Καθήκον να αντιμετωπίσουμε την έμφυλη βία και τον σεξισμό»

Δούρου από Στρασβούργο: «Καθήκον να αντιμετωπίσουμε την έμφυλη βία και τον σεξισμό»
Φωτογραφία: renadourou.gr

«Ως εκπρόσωπος του Κογκρέσου για τα δικαιώματα των γυναικών, θέλω να υπογραμμίσω τη σημασία της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των γυναικών μέσα την εκπόνηση στρατηγικών και πολιτικών που καταπολεμούν την έμφυλη βία και προωθούν την έμφυλη ισότητα» τόνισε η Ρένα Δούρου, στη 46η Ολομέλεια του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συζήτησης με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνζα Μιγιάτοβιτς, ανέδειξε την ανάγκη οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να συμβάλλουν στην εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής βίας. «Της ισχυρότερης και ευρύτερης διεθνούς σύμβασης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που στοχεύει στη μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτή τη βία» όπως σημείωσε.

«Το Κογκρέσο έχει ανέκαθεν ισχυρή δέσμευση σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του σεξισμού και της βίας κατά των γυναικών. Ειδικά σήμερα αυτή η κρίσιμη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τοπικές και περιφερειακές αρχές έχει πάρει νέες μορφές. Οι οποίες επιβάλλουν επείγουσα αντιμετώπιση περισσότερο από ποτέ άλλοτε» είπε σε άλλο σημείο, τονίζοντας πως άπαντες «οφείλουμε να βρούμε τους τρόπους, τα εργαλεία και τα μέσα, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, να αντιμετωπίσουμε την έμφυλη βία και τον σεξισμό».

 

«Μιλάμε για ένα πολυεπίπεδο καθήκον που αφορά από τη συλλογή των δεδομένων, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την προστασία των θυμάτων, τη δίωξη των δραστών. Μόλις σας περιέγραψα το καθήκον προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Τον καθημερινό αγώνα διαρκείας για την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών και για την ισότητα των γυναικών και των θηλυκοτήτων» είπε χαρακτηριστικά…

Δείτε επίσης:

Η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται για τα νούμερα της φτώχειας – Πανηγυρίζουν για την προβληματική ανάπτυξη

Πυροσβέστες για όλες τις δουλειές!

Ανοιξιάτικος καιρός σε όλη τη χώρα: Έως τους 26 βαθμούς η θερμοκρασία – Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη

Κυβέρνηση σε αποδρομή: Πέντε παραιτήσεις και μία διαγραφή σε 14 ημέρες…

Αποσταθεροποιημένος Μητσοτάκης, κάλυψε Καραμανλή, εκτός ορίων μετωπική με Βαγγέλη Μαρινάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter