Δούρου σε Καιρίδη: «Εξετάζετε την υπό όρους νομιμοποίηση μεταναστών, ναι ή όχι;»

Δούρου σε Καιρίδη: «Εξετάζετε την υπό όρους νομιμοποίηση μεταναστών, ναι ή όχι;»

Να πάρει θέση για την υπό όρους νομιμοποίηση μεταναστών κάλεσε τον Δημήτρη Καιρίδη στη Βουλή η Ρένα Δούρου, ζητώντας παράλληλα διευκρινίσεις σε σχέση με τα προγράμματα εύρεσης εργασίας που προωθούνται από το υπουργείο Μετανάστευσης για αναγνωρισμένους πρόσφυγες και πόσοι έχουν πιάσει δουλειά στην Ελλάδα, με τον υπουργό Μετανάστευσης να αποφεύγει τις σαφείς απαντήσεις.

Ειδικότερα, η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ως κρίσιμη δοκιμασία για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στην Ευρώπη το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Επανέλαβε δε ότι την πάγια θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα, τονίζοντας «την εξασφάλιση ενός ισχυρού ευρωπαϊκού και ευρωτουρκικού πλαισίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής και μια δίκαιη Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου», ενώ πρόσθεσε πως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δεσμευτούν για την υποχρεωτική και αναλογική κατανομή και υποδοχή προσφύγων.

«Κύριε υπουργέ μπορείτε να μας πείτε αν η υπό όρους νομιμοποίηση μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα αποτελεί τελικά, ναι ή όχι, πολιτική απόφαση που εξετάζει η Κυβέρνηση όπως δηλώσατε πρόσφατα;» ρώτησε τον κ. Καιρίδη, συμπληρώνοντας το εξής ερώτημα:

«Μπορείτε επίσης να μας πείτε ποια είναι τα προγράμματα εύρεσης εργασίας που προωθούνται από το Υπουργείο Μετανάστευσης για αναγνωρισμένους πρόσφυγες και πόσοι έχουν πιάσει δουλειά μετά από αυτά τα προγράμματα στην Ελλάδα;».

Ωστόσο, ο υπουργός δεν θέλησε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για να αποφύγει τυχόν εσωκομματικές γκρίνιες, αλλά και κριτική από τη βάση της «γαλάζιας» παράταξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter