Δύο Προανακριτικές προανήγγειλε η Τζάκρη: «Δεκανίκι το ΚΚΕ – Η ΝΔ θέλει να σβήσει τις ευθύνες Καραμανλή για τα Τέμπη»

Δύο Προανακριτικές προανήγγειλε η Τζάκρη: «Δεκανίκι το ΚΚΕ – Η ΝΔ θέλει να σβήσει τις ευθύνες Καραμανλή για τα Τέμπη»

Επίθεση στο ΚΚΕ για το «γενικόλογο» αίτημα συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής εξαπέλυσε από το περιστύλιο της Βουλής η Θεοδώρα Τζάκρη, ανακοινώνοντας ότι αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση συγκρότησης της Προανακριτικής Επιτροπής για τη σύμβαση 717 και προαναγγέλλοντας αίτημα συγκρότησης ακόμα μία Προανακριτικής αποκλειστικά και μόνο για το έγκλημα των Τεμπών.

Ειδικότερα, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε το ΚΚΕ δεκανίκι της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «θέλει να σβήσει» το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 που «μιλά για σοβαρές ενδείξεις ενοχής για κακουργηματική απιστία» του Κ. Καραμανλή του Αχιλλέα.

«Αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτηση για Προανακριτική για τη σύμβαση 717 και επίσης, θα καταθέσει αίτηση για προκαταρκτική εξέταση για την εγκληματική σύγκρουση των τρένων που οδήγησε στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας» κατέληξε.

Αναλυτικά η δήλωσή της από το περιστύλιο της Βουλής:

Όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή, που έχει κάνει έρευνα για ένα χρόνο μελετώντας την προηγουμένως σχηματισθείσα δικογραφία για την σύμβαση 717/2014 που είχε μπει στο αρχείο, κατέληξε στο πόρισμά της που έχει έρθει στην Βουλή από 10-7-2023 να μιλά για συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μάλιστα για τον κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή του Αχιλλέως για σοβαρές ενδείξεις ευθυνών για κακουργηματική απιστία το να μιλάμε για μια γενικόλογη εξεταστική από το 1997 και μετά συνιστά περιφρόνηση των συγκεκριμένων ευρημάτων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής και κατακριτέα απόφαση για συγκάλυψη αυτών.

Η κυβέρνηση που υποκριτικά λέει ότι τιμά τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς θέλει να πνίξει ένα πολύ σημαντικό πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής για ευνόητους λόγους. Μας προκαλεί απορία πως το ΚΚΕ θέλει να γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, ζητώντας μια γενικόλογη εξεταστική από το 1997 όταν μάλιστα υπάρχουν τόσες σοβαρές ενδείξεις για κακουργηματικές πράξεις του πρώην Υπουργού Μεταφορών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και για την σύμβαση 717/2014 και την επέκτασή της και αύριο θα καταθέσουμε την σχετική αίτηση. Και επίσης σας λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταθέσει αίτηση για Προκαταρκτική Εξέταση και για την εγκληματική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο 57 συνανθρώπων μας.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: «Δεκανίκι» της ΝΔ αποκάλεσε το ΚΚΕ η Τζάκρη – Η απάντηση Παφίλη και το βιτριολικό σχόλιο Μπακογιάννη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter