Δύο συλλήψεις για την τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο στο Στενό του Καφηρέα

Δύο συλλήψεις για την τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο στο Στενό του Καφηρέα
Φωτογραφία αρχείου

Δύο άτομα συνελήφθησαν για το πολύνεκρο ναυάγιο του σκάφους που μετέφερε μετανάστες, στο στενό του Καφηρέα στην Εύβοια, στοιχίζοντας τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Οι δυο άνδρες βρίσκονταν ανάμεσα στους 12 διασωθέντες από το ναυάγιο και συνελήφθησαν για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του Π.Κ. και του άρθρου 88 παρ. 1 Δ του Ν.3386/2005, (εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου).

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές ο ένας ήταν κυβερνήτης του μοιραίου ιστιοφόρου που βυθίστηκε στο στενό του Καφηρέα, ανοιχτά της Εύβοιας και ο δεύτερος βοηθός του.

Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό των περίπου 34 αγνοουμένων. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί και περισυλλεχθεί 22 νεκροί πρόσφυγες, εκ των οποίων 11 άνδρες, 6 γυναίκες και 5 παιδιά (3 αγόρια και 2 κορίτσια). Οι διασωθέντες είναι 12, ανάμεσά τους και ένας 16χρονος.

Κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου

Αναλυτικότερα, από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση και τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), «εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε, ο μεν ένας ως κυβερνήτης του σκάφους και ο δε δεύτερος ως βοηθός του και ως εκ τούτου συνελήφθησαν για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του Π.Κ. και του άρθρου 88 παρ. 1 Δ του Ν.3386/2005, ήτοι για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου».

Τέλος, σημειώνεται ότι η ΔΑΠΘΑΣ μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου διασυνδεθούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η τραγωδία στο Στενό του Καφηρέα: Στους 21 οι νεκροί μετανάστες – Ανάμεσά τους και παιδιά

Τραγωδία δίχως τέλος στο Στενό του Καφηρέα: Εντοπίστηκαν 16 νεκροί μετανάστες

Ναυάγιο στο Στενό Καφηρέα: Εντοπίστηκε σώο ένα ακόμη άτομο – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Θρίλερ με ναυάγιο σκάφους γεμάτο πρόσφυγες στο Στενό του Καφηρέα – Αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης

Εύβοια: Ναυάγιο με τουλάχιστον 68 μετανάστες στο Στενό του Καφηρέα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter