Δυσχέρειες στην διανομή των Self Test: «Αναζητούνται νέα κανάλια διανομής τους στον πληθυσμό» λέει ο Άκης Σκέρτσος 

Δυσχέρειες στην διανομή των Self Test: «Αναζητούνται νέα κανάλια διανομής τους στον πληθυσμό» λέει ο Άκης Σκέρτσος 

Αν και η κυβέρνηση έχει ποντάρει τα ρέστα της στον εμβολιασμό και στα self test και παρουσιάζει μία εξωραισμένη εικόνα της πραγματικότητας, ωστόσο οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν με την ταχύτητα που θα έπρεπε δημιουργώντας ανησυχίες για ένα τέταρτο κύμα το Φθινόπωρο, ενώ τα και τα selftest αντιμετωπίζουν δυσχέρειες όσον αφορά την συνέχιση της διανομής τους.

Δείτε επίσης: Self Test: Σταματάει η διάθεση στα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου «εν γνώσει της Πολιτείας» – Αντίδραση Σκέρτσου μέσω Facebook (Video)

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή δήλωση του υφυπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, ο οποίος αναφέρει ότι η χορήγηση των self test θα συνεχιστεί αλλά τα κανάλια διανομής τους θα εξειδικευτούν το προσεχές διάστημα. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τα self test διανέμονται από τα φαρμακεία, κάτι που έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των φαρμακοποιών που δεν αποζημιώνονται.

Στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος αναφέρει: «Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter