Ειδικό Δικαστήριο: Μεγαλύτερη ποινή στον Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες από του Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ειδικό Δικαστήριο: Μεγαλύτερη ποινή στον Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες από του Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

O ένας απέκρυψε τη Λίστα Λαγκάρντ από την οποία το ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να βάλει στα ταμεία του εκατομμύρια ευρώ. Ο άλλος, για πρώτη φορά στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις συχνότητες. Στον πρώτο το Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και στον δεύτερο του επέβαλε την ανώτατη ποινή δηλαδή δύο χρόνια φυλακή με αναστολή. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Νίκο Παππά, κατά του οποίου η Δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητά της.

Διαβάστε σχετικά: Ειδικό Δικαστήριο: Ικανοποιήθηκαν οι επιθυμίες κυβέρνησης και καναλαρχών

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε καταδικαστεί το 2015 από το Ειδικό Δικαστήριο για το πλημμελημματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης εγγράφου επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης με αναστολή ενός έτους. Ήταν η πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ την οποία είχε αποκαλύψει το περιοδικό Hot Doc και ο Κώστας Βαξεβάνης, που λειτούργησε ως θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων.

Παράλληλα, το ίδιο Δικαστήριο τον κήρυξε αθώο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας (κακούργημα), ενώ του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στην περίπτωση του Νίκου Παππά, αν και το Δημόσιο δεν απώλεσε έσοδα εκατομμυρίων ευρώ, αλλά αντίθετα εισέπραξε εκατοντάδες εκατομμύρια από τις τηλεοπτικές άδειες το Ειδικό Δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητα του.

Διαβάστε επίσης: Παππάς: «Είναι ξεκάθαρο, η δίκη ήταν πολιτική – Ο λαός θα φέρει τη δικαιοσύνη» (Video)

Είναι εντυπωσιακό ότι επιβλήθηκε στον Νίκο Παππά μεγαλύτερη ποινή για τις τηλεοπτικές άδειες από ότι στον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Τα συμπεράσματα δικά σας. Για τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα. Θα ήταν ωραίο η ελληνική Δικαιοσύνη να είχε δείξει την ίδια αυστηρότητα και όταν εντοπίστηκαν τα αδιευκρίνιστα ποσά στους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά την έρευνα του σκανδάλου Novartis, όπου προκλητικά αρχειοθετήθηκαν οι δικογραφίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter