Εκλογές στο Ισραήλ: Πρωτιά Νετανιάχου δείχνουν τα exit polls

Εκλογές στο Ισραήλ: Πρωτιά Νετανιάχου δείχνουν τα exit polls

Πολιτικά «αθάνατος» αποδεικνύεται ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς οι κάλπες έκλεισαν στο Ισραήλ και τα πρώτα exit polls δείχνουν επιστροφή στα παλιά και νίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου και των δεξιών συμμάχων, μεταξύ των οποίων και ένα υπερεθνικιστικό κόμμα

Ειδικότερα, δημοσκοπήσεις από τρεις μεγάλους ισραηλινούς τηλεοπτικούς σταθμούς έδειξαν ότι ο Νετανιάχου και οι σύμμαχοί του θα αποκτήσουν την πλειοψηφία των 61 εδρών στο κοινοβούλιο που απαιτείται για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Τα exit poll έδειξαν επίσης το κόμμα Εβραϊκή Δύναμη του εξτρεμιστή ακροδεξιού Ιταμάρ Μπεν-Γκιρ θα είναι το τρίτο σε έδρες στη νέα σύνθεση της Κνεσέτ. Ο Μπεν-Γκιρ ήταν μαθητής του ρατσιστή ραβίνου Μέιρ Καχάνε που δολοφονήθηκε τη δεκαετία του 1990 και υποσχέθηκε μια σκληρή γραμμή κατά των Παλαιστινίων.

Εάν το μπλοκ του Νετανιάχου κερδίσει τελικά την πλειοψηφία με τη στήριξη του Γκιρ, τότε θα πρόκειται για την πιο ακραία πλειοψηφία στην ιστορία της χώρας, που θα έχει διακηρυγμένους στόχους μεταξύ άλλων την «μεταρρύθμιση» του δικαστικού συστήματος και την περαιτέρω εμβάθυνση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Πηγή: The Jerusalem Post

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στο Ισραήλ: Οι εύθραυστες συμμαχίες και ο ρόλος του Νετανιάχου

Πρώην συνεργάτης Νετανιάχου: Προσπάθησε να «κλέψει» τα κρατικά ταμεία για προσωπικό όφελος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter